Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Επισιτιστική κρίση: 900 σχολεία έχουν ανάγκη το Πρόγραμμα Διατροφή

16/10/2016 6:15:34 μμ
Μια πρωτοβουλία για καλό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κρίση και η διάρρηξη στους κοινωνικούς και οικονομικούς δεσμούς της κοινωνίας που έχει επιφέρει, έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα αρκετά σχολεία στην Ελληνική επικράτεια να αντιμετωπίζουν επισιτιστική κρίση.

Το Ινστιτούτο Prolepsis, μαζί με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το 2012 υλοποιούν το Πρόγραμμα Διατροφή.


Όπως επισημαίνει τον Ινστιτούτο, το πρόγραμμα Διατροφή, αποτελεί το σημαντικότερο πρόγραμμα παρέμβασης για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών και της παιδικής φτώχειας. Εκτός από την ιδιωτική πρωτοβουλία, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση.


Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, θα ενισχύσει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Διατροφή, προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε εκατοντάδες μαθητές και οικογένειες. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας και τα συμπληρωματικά κονδύλια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,4.000 μαθητές θα λαμβάνουν καθημερινά υγιεινά γεύματα σε σχολεία που βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.


Όπως δείχνουν οι μελέτες του Ινστιτούτου Prolepsis από αρκετά σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2015-2016 προκύπτει ότι το 63% των γονέων ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης να προσφέρει βοήθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.


Περίπου 2.100 σχολεία, που αντιστοιχούν σε 260.000 περίπου μαθητές αιτήθηκαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Διατροφή το περσινό σχολικό έτος, ενώ σε διάστημα μόνο 20 ημερών από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς 906 σχολεία έχουν υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή.


Ήδη 2.253 μαθητές σε 19 σχολεία λαμβάνουν καθημερινά τα γεύματα του Προγράμματος Διατροφή, ενώ καθημερινά εντάσσονται νέα σχολεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi
Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συμμετέχουν στον νέο κύκλο του προγράμματος






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»