Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Επιμένει στην απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ ο Κ. Χατζηδάκης

17/2/2014 10:24:09 πμ
«Δεν μπορεί να μειώνεται το επίδομα του Έλληνα ανάπηρου κι αυτός να πρέπει να αγοράζει ΜΥΣΥΦΑ ακριβότερα από τον Βρετανό και τον Ολλανδό» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε στην απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ, σύμφωνα και με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ. «Παραμένουμε στη γραμμή ότι θα υιοθετήσουμε το 80% των μέτρων (...) είμαστε στην τελική ευθεία» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας όμως ότι η Έκθεση δεν είναι Ευαγγέλιο.

«Το όπλο που έχουμε εμείς είναι ο ανταγωνισμός, δεν μπορούμε να πυροβολούμε τις τιμές για να πέφτουν, υπάρχουν καρτέλ και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που είναι θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των δικαστηρίων, αλλά υπάρχουν και τα νομοθετημένα καρτέλ, φραγμοί που δεν επιτρέπουν σε περισσότερους παίκτες να μπουν για να έχει ο πολίτης περισσότερες επιλογές» σημείωσε.
«Θα κάνουμε κίνημα υπέρ της ακρίβειας στο τέλος; Αν θέλουμε, να πούμε ότι είμαστε εμείς οι Έλληνες χουβαρντάδες και θέλουμε να πληρώνουμε ακριβότερα. Τα ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες που δεν έχει ανοίξει το σύστημα, πωλούνται ακριβότερα κατά 27,6% ανά μονάδα δραστικής ουσίας. Πράγματι, υπάρχουν και θέματα δημόσιας υγείας, αλλά δεν μπορεί να μειώνεται το επίδομα του Έλληνα ανάπηρου και αυτός να πρέπει να αγοράζει ΜΥΣΥΦΑ ακριβότερα κατά 27,6% από τον Βρετανό και τον Ολλανδό», σημείωσε ο υπουργός.


«Η απελευθέρωση αφορά ζητήματα, όπως βιβλία, γάλα, ψωμί, φάρμακα, της καθημερινότητάς μας και δεν είναι δική μας πατέντα. Ο ΟΟΣΑ έχει δουλέψει και στην Αυστραλία, είδαμε τα ευεργετικά αποτελέσματα και στην αγορά και στους καταναλωτές. Μειώθηκαν τα εισοδήματα, αλλά οι τιμές δεν ακολούθησαν αναλόγως. Πήραμε μέτρα, όπως τη διεύρυνση των εκπτωτικών περιόδων, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο πολύ» υπογράμμισε ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ