Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επαναλειτουργεί το πρώην νοσοκομείο "Πατησίων"

19/7/2018 10:38:24 πμ
Γίνεται Κέντρο Υγείας στο ανακαινισμένο κτίριο στην οδό Χαλκίδος 15-17
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από συντονισμένη προσπάθεια της 1ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας για την ανακαίνιση, στελέχωση, εξοπλισμό και επαναλειτουργία δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας και "ανοίγει" σε νέο ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα.


Πιο αναλυτικά, από το 2013, που οι κλινικές του Νοσοκομείου "Πατησίων" μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε άλλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματος παρέμειναν στο πενταόροφο συγκρότημα, αποκομμένα από τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.


Το 2017-2018 παραχωρήθηκε για στέγαση δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος.

Παράλληλα βρέθηκε κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο "Κωνσταντοπούλειο" για την μετεγκατάσταση των Εξωτερικών Ιατρείων του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την επανασύνδεσή τους με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες.


Ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που παρέμεινε στο κτίριο παραχωρήθηκε με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ σε λοιπά Νοσοκομεία.


Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης και η 1η ΥΠΕ σύστησε επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης εργασιών διαμόρφωσης και σύνταξης προϋπολογισμού. Η μελέτη κατατέθηκε και εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας τον Ιούνιο 2018 και 1η ΥΠΕ προκήρυξε το κατασκευαστικό έργο σε ανοιχτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ. Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών ορίστηκε η 25η Ιουλίου 2018.


Στο ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα της οδού Χαλκίδος 15-17 θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Πατησίων, που τώρα στεγάζεται σε παλαιό και μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Δροσοπούλου. Η εξαιρετική προσβασιμότητα και οι δυνατότητες του κτηρίου της οδού Χαλκίδος θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των απαραίτητων υπηρεσιών για μια δομή υγείας αυτού του μεγέθους και προορισμού. 


Σημειώνεται ότι το πρώην Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πλησίον του Σταθμού 'Ανω Πατησίων, σε μια περιοχή που χρήζει μεγάλης υγειονομικής φροντίδας, ως επί το πλείστον προ-νοσοκομειακής, αφού σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων βρίσκονται αρκετά Γενικά Νοσοκομεία. Είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας, με ποικίλα κοινωνικά χαρακτηριστικά – μεγάλο αριθμό διερχόμενων πολιτών, καθώς βρίσκεται κοντά σε συγκοινωνιακούς κόμβους, έδρα επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και γραφείων, αλλά τόπος παραμονής ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Το lixisenatide της Sanofi φάνηκε να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA