Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στις αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και στα Οπτικά

16/1/2017 9:53:35 πμ
Η απόδοση δαπάνης αυτών των θεραπειών στους ασφαλισμένους παρατείνεται έως τις 25 Ιανουαρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παράταση δίνει ο ΕΟΠΥΥ στις αλλαγές στην αποζημίωση (απόδοση δαπάνης) για τις Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και  την αγορά Οπτικών Ειδών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, η απόδοση δαπάνης θα γίνεται στους ασφαλισμένους σύμφωνα µε την ισχύουσα διαδικασία, εφόσον τα σχετικά παραπεμπτικά και γνωματεύσεις που βρίσκονται σε ισχύ, έχουν εκτελεστεί έως και την 25η Ιανουαρίου 2017.

Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών θα διενεργείται µόνο µέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών από συµβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους.
Κατά συνέπεια οι ασφαλισμένοι δεν θα προσέρχονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για να καταθέτουν αιτήσεις για την αποζημίωση οπτικών ειδών ή θεραπειών Ειδικής Αγωγής, εφόσον η εκτέλεση των γνωματεύσεων έχει πραγματοποιηθεί από 27/1/2017 και μετά.

Ο ΕΟΠΥΥ, τέλος, υπενθυμίζει ότι η υποβολή των αιτημάτων των δικαιούχων του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γίνεται στα Υποκαταστήματα αυτού και μόνον για παροχές που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2016.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύλλογοι φορέων Ειδικής Αγωγής κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας να μην συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για την ειδική αγωγή και να δοθεί εξάμηνη παράταση στην ισχύ των συμβάσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ παρόχων και ΕΟΠΥΥ. Οι φορείς διεκδικούν, επίσης, την επίλυση των νομικών και θεσμικών προβλημάτων που υπάρχουν με τις ισχύουσες συμβάσεις τους με τον Οργανισμό. Περισσότερα για τα αιτήματα των εν λόγω Συλλόγων εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας: Τροπολογία κόβει την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων
Με αφορμή σκεύασμα που κόστισε 20 εκατ. ευρώ και τελικά αποσύρθηκε
Τα επικίνδυνα καλλυντικά στο «στόχαστρο» των ευρωπαϊκών αρχών
Αυξημένοι ήταν το 2023 οι έλεγχοι για απαγορευμένα χημικά συστατικά
Να ενισχυθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι νεφροπαθείς
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Ξεκινά η υλοποίηση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας
Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte