Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Νέα μέτρα για τις ιατρικές επισκέψεις από 1η Σεπτεμβρίου

22/8/2017 1:25:27 μμ
Το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα αλλάζει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, με την αιτιολογία ότι έχει «κλείσει» το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα, συνεχίζει να υφίσταται, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να λαμβάνει νέα μέτρα.


Αφορμή στάθηκαν έγγραφα της –πρώην πλέον– γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου και του Συνηγόρου του Πολίτη, που ζητούν παρεμβάσεις με αφορμή καταγγελίες και ελέγχους για τη «συμπεριφορά» ορισμένων γιατρών σε σχέση με το πλαφόν των επισκέψεων.


 

Το 2016 η ΥΠΕΔΥΦΚΑ έλεγξε 30 και πλέον συμβεβλημένους γιατρούς που απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό ότι είχε συμπληρωθεί το όριο των 200 επισκέψεων τον μήνα, για τις οποίες οφείλουν –με βάση τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ– να μη ζητούν αμοιβή επίσκεψης.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι γιατροί δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και άρα δεν δικαιούνταν να αιτούνται αμοιβή.

 


Από 1ης Σεπτεμβρίου λοιπόν, ο ΕΟΠΥΥ βάζει «πλαφόν στο πλαφόν», αφού ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός μπορεί να δέχεται το ανώτερο 20 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα, ενώ ο ελάχιστος χρόνος που θα διαρκεί η κάθε επίσκεψη είναι 15 λεπτά.


 

Επιπλέον, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία eΔΑΠΥ Παροχών το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό