Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Έρευνα της Ε.Ε. για τη διαθεσιμότητα ιατροτεχνολογικών προϊόντων

7/12/2023 8:50:25 μμ
Ο Οργανισμός καλεί τις εταιρείες να συμμετάσχουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΦ καλεί τους κατασκευαστές/εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π) και in vitro διαγνωστικών Ι/Π να συμμετάσχουν στην έρευνα που υποστηρίζει την παρακολούθηση της διαθεσιμότητας των Ι/Π στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επισκεφθούν τον σχετικό σύνδεσμο εδώ έως τις 15/1/2024. 


Η έρευνα διενεργείται από τη Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και την Ασφάλεια (European Commission’s Directorate-General for Health and Food Safety) μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού για την Υγεία και τον Ψηφιακό Τομέα (European Health and Digital Executive Agency). 


Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η συμμετοχή όλων των κατασκευαστών/εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων κρίνεται σημαντική, ώστε να εξασφαλισθεί η αρτιότερη παρακολούθηση της διαθεσιμότητας των εν λόγω προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Σημειώνεται ότι στην έρευνα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που σκοπεύουν να θέσουν σε κυκλοφορία τα προϊόντα τους κατά το διάστημα των επόμενων 2 ετών.

Δημοσιεύτηκε επικαιροποιημένη λίστα ελλειπτικών φαρμάκων

Κατάλογο ελλείψεων δημοσίευσε χθες ο ΕΟΦ, ο οποίος χωρίζει τα φάρμακα σε αυτά που βρίσκονται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα και είναι 57 σε αριθμό και σε αυτά που βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη και υπάρχει επείγουσα ανάγκη κάλυψης, τα οποία είναι 52. Στην πρώτη περίπτωση οι λόγοι των ελλείψεων είναι είτε αυξημένη ζήτηση είτε προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία είτε καθυστέρηση των παραδόσεων και σε λίγα (3) σκευάσματα εντοπίστηκαν ποιοτικά θέματα. Στη δεύτερη λίστα ανήκουν φαρμακευτικά προϊόντα που διατίθενται και μέσω των νοσοκομείων και μέσω των φαρμακείων. Δείτε τους πίνακες εδώ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο ’τυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο ’τυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο