Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Εντυπωσιακή η αύξηση των γυναικών φαρμακοποιών

6/11/2023 2:54:50 πμ
Αμερικανική έρευνα δείχνει ότι αποτελούν το 61% του ανθρώπινου δυναμικού στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εργασία στο φαρμακείο είναι υψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών, οι οποίες από το 1980 έχουν αυξήσει σημαντικά την παρουσία τους στο επάγγελμα, σύμφωνα με έρευνα της Pew Research στις ΗΠΑ.


Ειδικότερα, η έρευνα αφορά τον αριθμό των γυναικών σε 10 υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα και δείχνει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, καθώς το 1980 οι εργαζόμενες σε αυτά κάλυπταν το 13% έναντι των ανδρών, ενώ σήμερα το 35%. Από τα 10 επαγγέλματα που αναφέρει η έρευνα, μόνο σε αυτό των φαρμακοποιών οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες, καθώς καλύπτουν το 61%.


Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα αναφερόμενα επαγγέλματα (ενδεικτικά: δικηγόροι, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, διευθύνοντες σύμβουλοι, μηχανικοί, φυσικοί και αστρονόμοι κ.ά.) απαιτούν εξειδίκευση και ανώτατες σπουδές, με τις γυναίκες να αυξάνουν την παρουσία τους, καθώς λαμβάνουν όλο και περισσότερα πτυχία

Ειδικά στη Φαρμακευτική, οι γυναίκες κατέχουν το 63% των πτυχίων, ποσοστό που είναι πολύ κοντά και στο 61% της απασχόλησης. Αυτό δεν ισχύει σε άλλα επαγγέλματα: π.χ. το 52% των πτυχιούχων Οδοντιατρικής είναι γυναίκες, ωστόσο καταλαμβάνουν το 33% των εργαζομένων στον τομέα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους