Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Εντείνονται τα προβλήματα με το παρατηρητήριο τιμών φαρμάκων

27/6/2013 7:11:15 μμ
Επιστολή ΣΦΕΕ προς την αντιπρόεδρο ΕΠΥ για το σύστημα και τη μέθοδο καταγραφής των τιμών φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε καθημερινό πρόβλημα τείνουν να γίνουν οι επιπτώσεις στις προμήθειες των νοσοκομείων από τα σοβαρά προβλήματα της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών αναφορικά με το σύστημα και τη μεθοδολογία που ακολουθείται ως προς τη διαδικασία καταγραφής τωντιμώντων φαρμάκων, σημειώνει σε επιστολή του ο ΣΦΕΕ προς την αντιπρόεδρο ΕΠΥ.Στη συγκεκριμένη επιστολή ο ΣΦΕΕ σημειώνει τα παρακάτω ζητήματα που χρήζουν, όπως αναφέρει, άμεσης διευθέτησης:

  • Θα πρέπει να αναρτηθούν οι τιμές των φαρμάκων που προκύπτουν από το Δελτίο Τιμώναλλάκαι εκείνες που προκύπτουν από τη διαγωνιστική διαδικασία στηβάσητου παρατηρητηρίου. Οι τελευταίες θα πρέπει να καλύπτουν τη χρονική διάρκεια της σύμβασης. Έτσι εξασφαλίζεται η διαφάνεια στην έγκριση των τιμολογίων από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τον έλεγχο και την θεώρηση των ενταλμάτων.
  • Επίσης για τα προϊόντα και τις δραστικές που έχει διεξαχθεί διαγωνισμός θα πρέπει να αναρτάται η κατακυρωθείσα τιμή μόνο στο πεδίο που αναφέρεται η δραστική. Στο πεδίο των εμπορικών ονομασιών θα πρέπει να αναγράφεται η νοσοκομειακή τιμή όπως αναγράφεται στο Δελτίο Τιμών.
  • Ακόμη θα πρέπει ναδιευκρινιστείτι θα συμβεί με την πληρωμή τιμολογίων το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην ημερομηνία κατακύρωσης και την ημερομηνία ανάρτησης στο παρατηρητήριο,καθόσον στις περισσότερες περιπτώσεις οι τιμές κατακύρωσης και ανάρτησης έχουν αλλάξει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
  • Ο ΣΦΕΕ σημειώνει ακόμη πως θα πρέπει να αποκλείονται ως τιμές παρατηρητηρίου μεμονωμένες προσφορές κατόπιν διμερών συμφωνιών και πολλές φορές σε εθελοντική βάση, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από φαρμακευτικές εταιρείες με τιμές χαμηλότερες από τη νομοθετικά καθορισμένη νοσοκομειακή τιμή, ήτοι τιμές οι οποίες προκύπτουν με χορηγηθείσαέκπτωση.
  • Στη διαμόρφωση της τιμής παρατηρητηρίου δεν θα πρέπει να αφαιρούνται τα οριζόμενα rebates, καθώς αποτελούν νομικά κατοχυρωμένες εκπτώσεις , οι οποίες ισχύουν σε κάθε περίπτωση και δεν θα πρέπει να υπολογίζονται διπλά.

 


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπογράφτηκε από 26 χώρες και από την Ελλάδα
Η νέα φαρμακευτική νομοθεσία είναι μια χαμένη ευκαιρία σύμφωνα με τους δύο φορείς






Σχετικά άρθρα

Μεγάλη πτώση στις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών
Εν μέσω βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή
ΣΦΕΕ: Στηρίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος για τις Σπάνιες Παθήσεις
Υπογράφτηκε από 26 χώρες και από την Ελλάδα
ΕΟΠΥΥ: Προσοχή, εκστρατεία εξαπάτησης πολιτών μέσω e-mail
Εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις για επιστροφή χρημάτων
Αυξάνονται οι ασθενείς που λένε «ναι» στη διανομή ΦΥΚ κατΆ οίκον
Οι αιτήσεις είχαν ήδη ξεπεράσει τις 1000 σήμερα το πρωί