Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ενστάσεις στη Βουλή για τα e-shop φαρμακεία και τα πληθυσμιακά κριτήρια

12/12/2014 12:28:32 μμ
Πολλοί βουλευτές εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Μ. Βορίδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να καθησυχάζει τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από βουλευτές σε ορισμένες διατάξεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου για την ίδρυση Παρατηρητηρίου για άνοια και να διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ολοκληρώθηκε η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν και άλλα θέματα στον τομέα υγείας.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις και επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις.


Οι ενστάσεις των κομμάτων εστιάστηκαν, κυρίως, στη λειτουργία ηλεκτρονικών φαρμακείων και τη δυνατότητά τους να πωλούν φάρμακα μέσω διαδικτύου, θέτοντας θέμα ασφάλειας της υγείας των ασθενών.

Θέμα τέθηκε από πολλούς βουλευτές, και από το ΠΑΣΟΚ, στα πληθυσμιακά κριτήρια για τη λειτουργία φαρμακείων, καθώς -όπως τονίστηκε- θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα κυρίως σε μικρά νησιά.


«Έγινε μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση με τη συμβολή των συναδέλφων. Αυτός ο τόνος, τύπου δημιουργικής προσέγγισης που υπάρχει γενικότερα στη συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων, αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση», τόνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Είμαστε στο κλίμα των ημερών και δείχνει ότι βρισκόμαστε σε φάση που μπορούμε σε ορισμένα θέματα να υπάρχει συναίνεση, και ότι ίσως σημαίνει ότι οι δύσκολες μέρες είναι πίσω μας, εκεί που υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις».

ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου