Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ενεργοποιήθηκε η αναβαθμισμένη έκδοση του eΔΑΠΥ

1/11/2017 12:44:47 μμ
Δείτε ποιες είναι οι αλλαγές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ενεργοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, η δυνατότητα καταχώρησης γνωματεύσεων στο eΔΑΠΥ από τους φαρμακοποιούς, για όλες τις γνωματεύσεις που εκτελέστηκαν από 23/10/2017 και εξής. Ουσιαστικά έχει «ανέβει» το νέο σύστημα και πρέπει πλέον να επιλέγεται η νέα φόρμα, για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.


Η νέα φόρμα περιλαμβάνει την υποχρεωτική καταχώρηση του κωδικού ΕΟΠΥΥ_ΕΚΑΠΤΥ, σε σύνδεση με την ανώτερη τιμή διάθεσης κάθε είδους. Η αναφερόμενη τιμή δύναται να μειωθεί από τον πάροχο. Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι για όλα τα υπόλοιπα, ισχύουν οι υφιστάμενες ανακοινώσεις, οδηγίες και προθεσμίες υποβολής.

Καταχώρηση εκτελεσμένων γνωματεύσεων Οκτωβρίου 2017

  1. Η διαδικασία καταχώρησης εκτελεσμένων γνωματεύσεων με ημερομηνία εκτέλεσης μέχρι τις 22/10/2017 γίνεται από την επιλογή Παραστατικά-Ιατρικών Υλικών-Καταχώρηση πριν από 23/10/2017 (Νέο).
  2. Η διαδικασία καταχώρησης εκτελεσμένων γνωματεύσεων με ημερομηνία εκτέλεσης από 23/10/2017 γίνεται από την επιλογή Παραστατικά-Ιατρικών Υλικών-Καταχώρηση από 23/10/2017 (Νέο).

Οδηγίες καταχώρησης Κωδικού ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ στην εφαρμογή eΔΑΠΥ Παροχών

Στα «Αναλυτικά Στοιχεία Παραστατικού», είναι απαραίτητο να καταχωρηθεί ο κωδικός ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ, με 13 ψηφία στο αντίστοιχο πεδίο. Πατώντας το μπλε ερωτηματικό (δεξιά του πεδίου «Κωδικός ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ», μπορείτε να βρείτε τον κωδικό που ψάχνετε.

Η αναζήτηση στη «Λίστα Κωδικών» γίνεται με: • Κωδικό ΕΑΝ • Εμπορική Ονομασία • Κωδικό Υλικού • συνδυασμό των παραπάνω.




Στη συνέχεια επιλέγεται η γραμμή του υλικού, που πρέπει να καταχωρηθεί, αλλάζει το χρώμα σε γκρι και επιλέγεται το κουμπί «Επιλογή». Στην αρχική οθόνη με tab εμφανίζεται η περιγραφή του υλικού και συμπληρώνεται αυτόματα ο Κωδικός Υλικού.

Στην περίπτωση που ο Κωδικός ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ αντιστοιχεί σε περισσότερους Κωδικούς Υλικών, όπως συμβαίνει π.χ. στα επιθέματα μερικού και ολικού πάχους, τότε ο Κωδικός Υλικού δεν συμπληρώνεται αυτόματα και επιλέγεται από το χρήστη:




Στην καρτέλα «Αναλυτικά Στοιχεία Παραστατικού», τα υπόλοιπα πεδία συμπληρώνονται όπως ίσχυε μέχρι σήμερα και επιλέγεται «Εισαγωγή». Απλά έχει προστεθεί η γραμμή με τον κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ.


Σε περίπτωση, που ένα υλικό δεν έχει καταχωρηθεί σωστά, επιλέγεται το εικονίδιο με το μεγεθυντικό φακό (δεξιά) και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, επιλέγεται «Μεταβολή». Με τον ίδιο τρόπο επιλέγεται «Διαγραφή» στην περίπτωση που απαιτείται διαγραφή της εγγραφής.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται για όλα τα υλικά της γνωμάτευσης και στο τέλος επιλέγεται «Αποθήκευση».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο