Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia

τελευταία νέα


Ένα στατικό ποδήλατο και το Google Street View βοηθά τους ανοϊκούς

21/9/2017 12:30:59 μμ
Μοναδική συσκευή επαναφέρει μνήμες και γυμνάζει!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μία συσκευή, που χρησιμοποιεί το Street View της Google, βοηθά τους ηλικιωμένους ασθενείς από τη νόσο Alzheimer να θυμηθούν παλαιότερα γεγονότα της ζωής τους και ταυτόχρονα να ασκηθούν!

Η συσκευή είναι έργο της Anne-Christine Hertz, μια Σουηδή εφευρέτης που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας και Τεχνολογίας στο Halland της Σουηδίας.


Ονομάζεται BikeAround, ιδιοκτησία της ιατρικής μονάδας Camanio Care, και καταφέρνει και συνδυάζει ένα στατικό ποδήλατο με τις απεριόριστες δυνατότητες του Google Street View σε προβολή μεγάλης οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο βοηθά τους ασθενείς να βιώσουν μια εικονική περιήγηση πίσω στη μνήμη τους και να κάνουν ποδήλατο σε μέρη που έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν.


Όπως περιγράφει η ίδια η εφευρέτης, οι πιο έντονες αναμνήσεις μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την τοποθεσία και αυτό πετυχαίνει το Street View. Παράλληλα, εφόσον συνιστάται σε ασθενείς με άνοια να ασκούνται για να διατηρούν τη σωματική αλλά και την πνευματική τους υγεία, το Bike Around τους δίνει το κίνητρο να ασκούνται περισσότερο σε ένα ασφαλές περιβάλλον.


Η επίδραση που έχει στους ασθενείς αλλά και στους κοντινούς τους ανθρώπους το BikeAround είναι συγκινητική, ενώ συνδυάζει την πνευματική και σωματική διέγερση: «Οι ασθενείς θεωρούν το BikeAround ως μία διέξοδο τόσο διασκεδαστική και βολική που δε θέλουν να το αποχωριστούν: γειτονιές που μεγάλωσαν, πάρκα που έπαιξαν ως παιδιά, οικογενειακές βόλτες στην παραλία. Θυμούνται ξανά κι αυτό μοιάζει με ελευθερία», περιγράφει η κ. Hertz.


Δείτε το σχετικό βίντεο με την ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από τη Σουηδία.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες ενόψει του νέου συστήματος εφημεριών
Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την υποστήριξη της Chiesi Hellas






Σχετικά άρθρα

Perfectil TV SPOT:
Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων Perfectil μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ
ΠΦΣ:
Τηλεοπτικό σποτ για το ρόλο του φαρμακοποιού
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Βίντεο για τα 40 χρόνια του Όμίλου
Βάλε μάσκα! Βάλε SKIN REVERSE!
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Farmeco για τη SKIN REVERSE της COVERDERM