Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ένα χρόνο ελεύθερες, τακτικές σεξουαλικές επαφές!

16/3/2017 1:52:52 μμ
Και άλλες "χρήσιμες" οδηγίες για να αντιμετωπιστεί η υπογονιμότητα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Απόλυτα εφικτή είναι η τεκνοποίηση, σε κάθε περίπτωση υπογόνιμου ζευγαριού, αρκεί να ακολουθήσει την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή», είναι το αισιόδοξο μήνυμα του μαιευτήρα χειρουργού-γυναικολόγου και διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικολάου Σκαρτάδου, με αφορμή τα συνεχώς αυξητικά διαπιστούμενα περιστατικά υπογονιμότητας που παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία.

Η οικονομική κρίση, το άγχος, αλλά και το στρες που χαρακτηρίζουν πολλά νέα ζευγάρια σήμερα, σε συνδυασμό με την κακή διατροφή και την αποχή από το σεξ, συντείνουν δραματικά στην εμφάνιση των κρουσμάτων υπογονιμότητας, η οποία είναι «μοιρασμένη» εξίσου και στα δύο φύλα, γεγονός που -όπως επισημαίνει ο Δρ. Σκαρτάδος- «απαιτεί την ουσιαστική συμμετοχή και των δύο συντρόφων στο θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθηθεί».


«Αυτό που έχει σημασία», συνεχίζει, «είναι το ζευγάρι να μην απογοητεύεται από τις πρώτες προσπάθειες τεκνοποίησης, γιατί σύμφωνα με τις έρευνες χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος τακτικών, ελεύθερων σεξουαλικών επαφών για τη σύλληψη, η οποία ανέρχεται περίπου στο 20% κατά μήνα ή στο 70% μετά τουλάχιστον από ένα έτος τακτικών επαφών».


Σύμφωνα με κλινικές μελέτες των τελευταίων χρόνων, διαπιστώνεται ότι η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των ζευγαριών έχει μειωθεί κατακόρυφα και πολλές φορές περιορίζεται μόνο στην περίοδο των γόνιμων ημερών, γεγονός που από μόνο του δεν «αυξάνει» την πιθανότητα τεκνοποίησης.

Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, εφόσον βεβαίως διαπιστωθεί με διεξοδικό και λεπτομερή διαγνωστικό έλεγχο και των δύο συντρόφων, μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψει το αίτιο του προβλήματος, αλλά και να απαλλάξει το ζευγάρι από το υψηλό κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εστιάζοντας τόσο στις ιδιαίτερες συνθήκες και τους μηχανισμούς της κύησης, όσο και στις περιβαλλοντικές συνθήκες που ενδεχομένως εμποδίζουν το ζευγάρι να οδηγηθεί χωρίς άγχος στην τεκνοποίηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία
Κυκλοφορεί από τη Medem






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους