Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ELPEN και "Σύμπλευση" εξοπλίζουν το ιατρείο & το σχολείο της Ηρακλειάς

5/5/2017 1:59:17 μμ
Δώρισαν απαραίτητο εξοπλισμό για τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 29 και 30 Απριλίου η ELPEN και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Σύμπλευση» βρέθηκαν στην κοινότητα της Ηρακλειάς προσφέροντας απαραίτητο ιατρικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο ιατρείο και το σχολείο του νησιού, καλύπτοντας έτσι ελλείψεις και υπάρχουσες ανάγκες για τη βελτίωση της ζωής των μικρών και μεγάλων κατοίκων του νησιού.


Η δράση εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο προσφοράς της ELPEN ανά την Ελλάδα, το οποίο ταυτίζεται με το έργο της «Σύμπλευσης», που είναι η έμπρακτη στήριξη και πρόσβαση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών σε απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες αλλά και των παιδιών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Την Κυριακή 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του εξοπλισμού στο ιατρείο και στο γυμνάσιο της Ηρακλειάς με την παρουσία της Ελένης Πενταφράγκα, ως εκπροσώπου της ELPEN. «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο όραμα του Προέδρου και ιδρυτή της, Δημήτρη Πενταφράγκα, για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες των ακριτικών νησιών, τις οποίες στηρίζει ακόμα κι εν μέσω κρίσης. Η ELPEN αποτελεί άλλωστε δημιούργημα και έμπνευση ενός φαρμακοποιού από τον Έβρο, ο οποίος με περιορισμένους πόρους κατάφερε να δημιουργήσει μια ισχυρή εταιρεία στον χώρο του φαρμάκου, αλλά κι έναν άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές».


Στο ιατρείο δωρίθηκαν ένα φορητό ωτοσκόπιο, δύο φορητά πιεσόμετρα με ενσωματωμένο στηθοσκόπιο, στόμια ambu No1 έως 4, συνδετικό στόμιο για παιδική ambu και φίλτρα ambu για παιδιά και ενήλικες, ένα τροχήλατο καρότσι νοσηλείας και δύο φωριαμοί φαρμακευτικών σκευασμάτων.


Στο γυμνάσιο Ηρακλειάς παραδόθηκαν 3 laptops και 1 μονάδα Η/Υ ενώ στο δημοτικό σχολείο Ηρακλειάς χορηγήθηκαν από 1 οθόνη για προτζέκτορα (πανί), επίπεδη οθόνη 40-42 ιντσών, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα και τυλιγόμενη μπαλαντέζα 20 μέτρων, ανθρώπινο ομοίωμα με αποσπώμενα όργανα καθώς και μια φωτιζόμενη υδρόγειος σφαίρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και συμμετοχή στο 2ο Run for Autism της Λάρισας
Σύμφωνα με έρευνα της GIVMED






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
ΠΡΟΣΥΦΛΑ: Δωρεά σε σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ
Και συμμετοχή στο 2ο Run for Autism της Λάρισας
Supplement Awards 2024
18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events