Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Eli Lilly: Σε δοκιμές ο νέος per os αγωνιστής GLP-1

27/6/2023 10:20:35 μμ
Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο κλινικών μελετών φάσης 2, η από του στόματος ορφοργλιπρόνη που αναπτύσσει η Eli Lilly δείχνει να είναι συγκρίσιμη με άλλους ενέσιμους ή από του στόματος παράγοντες της ίδιας κατηγορίας φαρμάκων (αγωνιστές GLP-1) που ενδείκνυνται για το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. 

Το εν λόγω φάρμακο μπορεί να λαμβάνεται με ή χωρίς φαγητό και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε μην αποικοδομείται στο γαστρεντερικό σωλήνα, σε αντίθεση με την από του στόματος σεμαγλουτίδη. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής των μελετών Juan Frias, MD, πρόκειται για ένα μικρό μόριο, όχι πεπτίδιο, το οποίο δρα στον υποδοχέα GLP-1, αλλά επειδή δεν είναι πρωτεΐνη δεν αποδομείται.

Τα αποτελέσματα των μελετών (μία για την παχυσαρκία και μία για το διαβήτη) παρουσιάστηκαν στην Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA), ενώ δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine και στο The Lancet αντίστοιχα. Επιστήμονες έκαναν λόγο για «ελπιδοφόρα» και «συναρπαστικά» ευρήματα στο Medscape Medical News, τονίζοντας ότι η ορφοργλιπρόνη δείχνει να είναι πιο βολική για τους ασθενείς, αλλά θα πρέπει να περάσει από περαιτέρω ελέγχους (τις μελέτες φάσης 3).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Συμφωνίες και υπηρεσίες ταχείας παράδοσης ενισχύουν τη θέση της στην αγορά






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών