Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Εκστρατεία κατά του καρκίνου θα ηγηθεί ο Θ. Ζαγοράκης

13/7/2018 9:46:56 πμ
Μετά από πρόταση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε εκστρατεία κατά του καρκίνου, με όπλο την καλή διατροφή και την άθληση, συμμετέχει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ζαγοράκης, μετά από πρόταση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.


«Να ξεκινήσουμε από τα παιδιά μας, τους μαθητές, τους αθλητές στα τμήματα υποδομής ή και τους γονείς που δεν ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στη σωματική άσκηση. Να τους αποδείξουμε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν υγιεινές συνήθειες όχι μόνο για την αθλητική τους βελτίωση, αλλά πρωτίστως για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή», δήλωσε ο κ. Ζαγοράκης αποδεχόμενος την πρόταση να ηγηθεί της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας.


Πρόκειται για την εκστρατεία, που έχει έδρα την Ιταλία, "Coach, the ally for heath" ("Allenatore, alleato di salute") του οργανισμού "Together against cancer" ("Insieme contro il cancro").

Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, παράγοντες όπως το κάπνισμα ή η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, αφού ευθύνονται για την εμφάνιση του 40% των καρκίνων και άλλων σοβαρών ασθενειών.


Η εκστρατεία αυτή καθοδηγείται από τον καθηγητή Φραντσέσκο Κονιέτι, πρόεδρο του οργανισμού "Together against cancer", ο οποίος με πρωταγωνιστή τον Ιταλό προπονητή της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, φιλοδοξεί να προωθήσει τη σωματική άσκηση, τον αθλητισμό και τη διατροφή, ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά και περνώντας το μήνυμα αυτό μέσα από δράσεις σε σχολεία, σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες, σε γυμναστήρια και σε συλλόγους και φορείς της κοινωνίας.


Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ταγιάνι τόνισε την ανάγκη διεθνοποίησης της δράσης και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου καταπολέμησης του καρκίνου, μέσα από την πρόληψη και την αλλαγή του τρόπου ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες. Παράλληλα, ο προπονητής της Γιουβέντους υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο των προπονητών στην εκστρατεία αυτή, καθώς ο ρόλος τους δεν είναι μόνο να μάθουν στα παιδιά ποδόσφαιρο αλλά και πώς να θωρακίσουν τον οργανισμό και την υγεία τους, βοηθώντας τα να ακολουθήσουν τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής.


«Πέρα από τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα, ένας αθλητής ή ένας προπονητής θα πρέπει να δίνει έμφαση στην κοινωνική συνεισφορά. 'Ανθρωποι που αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα στο χώρο τους και ο κόσμος τούς παρακολουθεί οφείλουν να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις με κάθε τρόπο. Ο καρκίνος δυστυχώς είναι στην καθημερινότητα εκατομμυρίων συμπολιτών μας στην Ευρώπη, στην Ελλάδα παντού. Με την καθοδήγηση των ειδικών, της ιατρικής κοινότητας, θα πρέπει να συμβάλουμε στην μάχη αυτή», τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επίσης μέρος των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους επιστρέφει στα φαρμακεία
Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συμμετέχουν στον νέο κύκλο του προγράμματος






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους