Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έκλεισε το μοναδικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο

29/8/2014 12:51:53 μμ
Χωρίς φάρμακα οι ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Κλειστό παραμένει από χθες, το φαρμακείο του περιφερειακού καταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία δεκάδων ασθενών του νησιού μας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Το φαρμακείο, που έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης της υπαλλήλου που το λειτουργούσε, θα αναγκάσει τους δεκάδες ασθενείς (κατά κύριο λόγο καρκινοπαθείς) που εξυπηρετούνταν από αυτό, να απευθυνθούν στην Αθήνα, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους εγκαίρως, ενώ συν τοις άλλοις, προστίθεται ένα επιπλέον οικονομικό βάρος για τους ίδιους, οι οποίοι θα πρέπει να επωμίζονται τα έξοδα της ταχυμεταφορικής που θα τους φέρνει τα φάρμακά τους.

Έτσι λοιπόν οι ασθενείς με ιδιαίτερα σοβαρές παθήσεις που εξυπηρετούνταν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θα είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τις συνταγές τους στην κεντρική φαρμακαποθήκη που βρίσκεται στην Αθήνα, και έπειτα να έρχονται τα φάρμακά τους στη Ρόδο με ταχυμεταφορική. Κάτι τέτοιο, σημαίνει τουλάχιστον 10 ημέρες καθυστέρηση για τους ίδιους, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως αρκετά από τα φάρμακα αυτά ενέχουν κίνδυνο αλλοίωσης σε περίπτωση που αυτά δεν συντηρούνται στις κατάλληλες θερμοκρασίες.

Aμεση όμως ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα επί του θέματος, αφού ο ίδιος σε σχετική επιστολή που έστειλε χθες προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, ζητά να αποσπαστεί φαρμακοποιός ή εναλλακτικά να υπογραφεί σύμβαση με άλλο φαρμακοποιό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Πηγή :http://www.rodiaki.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης