Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έκλεισε η ΕΡΤ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας δηλώνουν την υποστήριξή τους

12/6/2013 3:12:58 μμ
Δελτία τύπου από Φ.Σ. Αχαΐας, Ηρακλείου και Ιωαννίνων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ακολουθούν τα δελτία τύπου εξέδωσαν φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και την αγανάκτησή τους για τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία…

Δελτίο Τύπου Φ.Σ. Αχαΐας

"Η κυβέρνηση, προχωρώντας σε μία πρωτοφανή ενέργεια χθες βράδυ, έκλεισε τα κρατικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, στερώντας από τον ελληνικό λαό το μοναδικό ενιαίο για όλη τη χώρα συνεκτικό, επικοινωνιακό του ιστό. Πέρα από τα εθνικής σημασίας ζητήματα, που δημιουργούνται ιδιαίτερα στις ακριτικές και νησιωτικές μας περιοχές, η ενέργεια αυτή ξεπερνά τα όρια του δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού και φέρνει στο νου σκοτεινές εποχές, που όλοι νομίζαμε πως έχουν περάσει.

Στον ολισθηρό δρόμο της άκρατης ιδιωτικοποίησης των πάντων, που πορεύεται η κυβέρνηση, πρέπει να μπει ένα τέρμα. Οι 2.500 εργαζόμενοι, που βρίσκονται στο δρόμο, το πολύτιμο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ αλλά και η δυνατότητα του απλού πολίτη να έχει πρόσβαση σε κάθε γωνιά της χώρας στην είδηση ακυρώνονται.

Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας, σαν επιστημονικός σύλλογος αλλά και σαν πολίτες, θεωρούν την ΕΡΤ και τη ΝΕΤ περιουσιακό τους στοιχείο, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες και στέκονται στο πλευρό των οικογενειών των απολυμένων εργαζομένων, που ουδεμία ευθύνη φέρουν για τις κυβερνητικές σπατάλες στο χώρο της ραδιοτηλεόρασης.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ"

Δελτίο τύπου Φ.Σ. Ηρακλείου

"Κύριοι,

με λύπη μας πληροφορηθήκαμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ καθώς και για την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτή.

Κύριοι,

όλοι εμείς οι κάτοικοι της περιφέρειας μεγαλώσαμε ακούγοντας τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, που εκτός από την πληροφόρηση των γεγονότων, μας μύησαν στον πολιτισμό, μέσω της μουσικής, έντεχνης και παραδοσιακής, τα αξέχαστα θέατρα Κυριακής, Δευτέρας και Τετάρτης, καθώς και όποιο άλλο πολιτισμικό και πολιτιστικό γεγονός συνέβαινε στη χώρα μας. Σήμερα η κυβέρνηση με εντολές της τρόικας έρχεται να γκρεμίσει ένα από τα λίγα προπύργια πολιτισμού, καθώς και έντιμης και έγκυρης πληροφόρησης, στα πλαίσια των δημοσιονομικών εξορθολογισμών, αγνοώντας την προσφορά (του μέσου) και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Κύριοι,

οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους φορείς του Νομού μας και ζητάμε να μην υπολογίζετε μόνο τα οικονομικά μεγέθη, αλλά να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τον πολιτισμό, την έγκυρη πληροφόρηση καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, εάν θέλετε αυτή η χώρα να ανακάμψει και να έχει μέλλον.


Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Η.

Ο Πρόεδρος

Τσικανδηλάκης Γιάννης

Η Γραμματέας

Σκουλά Καλλιόπη"

Δελτίο Τύπου Φ.Σ. Ιωαννίνων

"Οργή και αγανάκτηση!


Με έκπληξη και βαθιά συναισθήματα αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο της Δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Για όλους μας και ιδίως για τις ακριτικές περιοχές του Νομού μας το περιφερειακό δίκτυο της ελληνικής ραδιοφωνίας ήταν η αποκλειστική πηγή ενημέρωσης και πολιτισμού.

Οι Γιαννιώτες φαρμακοποιοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εκατοντάδες απλών εργαζομένων της ΕΡΤ, μιας και έχουμε βιώσει οι ίδιοι τη σκληρότητα του Μνημονίου και έχουμε πληρώσει τις επιταγές της τρόικας και του Δ.Ν.Τ. με επώδυνο τρόπο.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Μαρέτης

Ο Γραμματέας

Θεόδωρος Ντούσκας"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Να πηγαίνουμε πάντα μπροστά» ήταν η ευχή του προέδρου του ΦΣΘ στην εκδήλωση κοπής πίτας
Η κατάσταση όμως είναι καλύτερη από πέρυσι






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης