Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Έκκληση για δωρεά φαρμάκων από τη ΜΚΟ PRAKSIS

3/9/2013 12:49:59 μμ
Ζητώνται από ιδιώτες, φαρμακοποιούς ή εταιρείες να δωρίσουν φάρμακα, ακόμα και αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Έκκληση για δωρεά φαρμάκων απευθύνει η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS, η οποία τα τελευταία 17 χρόνια παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.\


Πρόκειται για παιδιά των φαναριών, ασυνόδευτους ανήλικους, Έλληνες άπορους ή ανασφάλιστους, οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες, άστεγους, χρήστες ναρκωτικών, Ρομά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας, αποφυλακισμένους. Ο κύριος Σ. από την Ελλάδα είναι δύο χρόνια άνεργος, τους τελευταίους μήνες κοιμάται στο δρόμο και πήγε στο Πολυϊατρείο της Αθήνας για να ρυθμίσει την αρτηριακή του πίεση. Η κυρία Ν. από τη Σομαλία, με δυο ανήλικα παιδιά, επισκέφθηκε το Πολυϊατρείο της PRAKSIS με σκοπό να ζητήσει γάλα για τα δύο μωρά της, ενώ έλαβε και ψυχολογική υποστήριξη.


«Καθημερινά, στην Κοινωνική Υπηρεσία συναντάμε διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικά αιτήματα. Το στοίχημα, όμως για εμάς είναι πάντα το ίδιο: να καταφέρνουμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του εξυπηρετούμενου» λέει η Σίσσυ Λεβαντή, κοινωνιολόγος και στέλεχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Πολυϊατρείου Αθήνας.


Τη διετία 2011- 2012, στα πολυϊατρεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης εξυπηρετήθηκαν 26.751 ασθενείς. Την ίδια περίοδο από τα δύο φαρμακεία της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χορηγήθηκαν 72.523 φαρμακευτικά σκευάσματα σε 15.505 ασθενείς, συνολικής αξίας 683.500,82 ευρώ. Οι κύριες χώρες προέλευσης των εξυπηρετούμενων είναι η Ελλάδα με ποσοστό 18,9%, το Αφγανιστάν με 16,3% και η Αλβανία με 15,1%.


«Ήρθε όμως, η δύσκολη στιγμή μέσα σε αυτή την σκληρή περίοδο της οικονομικής κρίσης που τα αποθέματα των φαρμάκων μας τελειώνουν» τονίζει η ΜΚΟ PRAKSIS σε ανακοίνωσή της και χαρακτηρίζει «πολύτιμες, τις δωρεές φαρμάκων ή την οικονομική συμβολή». Για το λόγο αυτό ζητά από ιδιώτες, φαρμακοποιούς ή εταιρείες να δωρίσουν φάρμακα, ακόμα και αν αυτά, όπως αναφέρει, έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί οι ημερομηνίες λήξης να έχουν χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους.


«Δώσε το φάρμακο που δεν χρειάζεσαι. Ακόμη και το πιο συνηθισμένο φάρμακο που έχει ο καθένας στο σπίτι του μπορεί να κάνει τη διαφορά» τονίζεται στην ανακοίνωση.


 

Πηγή: kerdos.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»