Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έκθεση Healthcare Horizons: Τα συστήματα υγείας ίσως να μην επιστρέψουν ποτέ στην κανονικότητα

19/2/2023 8:28:16 μμ
Η πανδημία πιθανότατα θα αποδειχθεί το πρώτο από τα πολλά διαδοχικά κύματα κρίσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως ενδέχεται να μην «επιστρέψουν ποτέ στην κανονικότητα», καθώς προβλέπεται μια τέλεια καταιγίδα υφιστάμενων δυσκολιών και μελλοντικών κρίσεων.

Αυτό επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση της KPMG "Healthcare Horizons”, η οποία προειδοποιεί ότι τα συστήματα σε όλο τον κόσμο –δημόσια και ιδιωτικά– αντιμετωπίζουν δυνητικές υπαρξιακές κρίσεις που απαιτούν ριζοσπαστικούς και καινοτόμους τρόπους σκέψης.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι η πανδημία πιθανότατα θα αποδειχθεί το πρώτο από τα πολλά διαδοχικά κύματα κρίσεων που αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο, όπως η παγκόσμια ύφεση, το χρέος που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της Covid-19, η γεωπολιτική αστάθεια και οι καταστροφές από την κλιματική αλλαγή.

Η έκθεση "Healthcare Horizons” καλεί για άμεση δράση ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις τόσο του παρελθόντος όσο και του μέλλοντος και παροτρύνει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να επικεντρωθούν σε μια προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς, μέσω της οποίας η τεχνολογία, το εργατικό δυναμικό και οι τρόποι εργασίας με βάση την κοινότητα, λειτουργούν σαν ένα τρίγωνο με κάθε πλευρά να ενισχύει τις άλλες δύο.

Η Dr. Anna van Poucke, Global Head of Healthcare στην KPMG, υποστηρίζει: «Μπορεί να φαίνεται ότι κινδυνολογούμε όταν μιλάμε για πιθανά κύματα μελλοντικών κρίσεων, η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι ότι τα συστήματα υγείας σχεδόν σε κάθε χώρα και περιοχή του πλανήτη έχουν φτάσει στα όριά τους, ενώ οι επερχόμενες κρίσεις πιθανότατα να τα οδηγήσουν σε κατάρρευση».

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση Healthcare Horizons της KPMG εδώ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Αυτή είναι η αλήθεια για το φάρμακο κωδεΐνης
«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός