Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Είσοδοι ασφαλείας σε όλα τα φαρμακεία κατά των κλοπών

21/6/2017 11:11:09 πμ
Τα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών, προτείνει ο Λουράντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εισόδους ασφαλείας στα πρότυπα των τραπεζών είναι μια από τις σκέψεις που επεξεργάζονται τα μέλη του ΠΦΣ προκειμένου να αποτραπούν τα συχνά φαινόμενα κλοπών στα φαρμακεία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ενδεχομένως, το προσεχές διάστημα να δημιουργηθούν θάλαμοι ασφαλείας στην είσοδο των φαρμακείων, κάτι που μπορεί να φαντάζει πρωτοποριακό, αλλά δεν είναι. «Ήδη στις Βρυξέλλες υπάρχουν φαρμακεία που έχουν βάλει σύστημα εισόδου-εξόδου για λόγους ασφαλείας», σημειώνει στην «Κ» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, και προσθέτει: «Η θέση μου είναι ότι θα πρέπει τα φαρμακεία να βάλουν αυτά τα συστήματα και γενικά να χρησιμοποιούν κάθε μέσο που μπορεί να δράσει αποτρεπτικά για έναν κλέφτη». ΄Αλλωστε, οι οδηγίες που δίνουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι στα μέλη τους περιλαμβάνουν την τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας, συναγερμού, ρολών ενισχυμένων με ειδικό «φινιστρίνι» ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες τις βραδινές ώρες, αλλά και την εφαρμογή ορισμένων απλών μέτρων όπως να... μην έχουν τσάντα μαζί τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιτήδειοι τη «στήνουν» έξω από το φαρμακείο περιμένοντας τον φαρμακοποιό να βγει για να του αρπάξουν την τσάντα με τις εισπράξεις της ημέρας.


Τα φαρμακεία είναι «ελκυστικά» για τους κλέφτες για δύο βασικούς λόγους, εξηγεί στην «Κ» ο κ. Λουράντος: «Έχουν καθημερινή είσπραξη και διαθέτουν ναρκωτικά, φάρμακα και καλλυντικά τα οποία εύκολα αρπάζουν και φεύγουν. Έχουμε πάει στη ΓΑΔΑ, έχουμε κάνει συζητήσεις και η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να φυλάσσεται το κάθε φαρμακείο ξεχωριστά, κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε», σημειώνει και προσθέτει: «Μόνο στην Αθήνα υπάρχουν 3.700 φαρμακεία, ενώ η Θεσσαλονίκη διαθέτει 1.100 φαρμακεία, όσα δηλαδή έχει ολόκληρη η Αυστρία...».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας