Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Είμαστε τελικά έτοιμοι για τον Έμπολα;

23/10/2014 10:54:46 πμ
Η αλλαγή σχεδιασμού από το υπουργείο Υγείας και τα προβλήματα στην Πάτρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Η κυβέρνηση αποφασίζει την αλλαγή του νοσοκομείου αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος Έμπολα στη χώρα μας.

Το Αμαλία Φλέμιγκ (το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαθέσιμη μόνο 1 κλίνη) θα εξακολουθήσει να είναι νοσοκομείο αναφοράς, ωστόσο θα νοσηλεύσει περιστατικόχαμηλής υποψίας. Εξάλλου το εν λόγω νοσοκομείο έχει μείνει με πολύ λίγο προσωπικό, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Το βασικό νοσοκομείο αναφοράς είναι πλέον το Σωτηρία, το οποίο έχει τουλάχιστον και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πρόσφατα ανακαινισμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών, επομένως αν προκύψει περιστατικό, ο ασθενής πιθανότατα θα μεταφερθεί εκεί.


Την ίδια ώρα, θα πρέπει όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν σχετικές ασκήσεις ετοιμότητας για την πιθανή έλευση κρούσματος Έμπολα, το οποίο θα αναλάβει στη συνέχεια το ΕΚΑΒ να το μεταφέρει στο νοσοκομείο αναφοράς.

 

Τι γίνεται στην Πάτρα

Όσο για την περιοχή «υψηλού κινδύνου», την Πάτρα, όπου σημειωτέον ύποπτο περιστατικό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αλλά τελικά δεν επρόκειτο για μόλυνση από τον Έμπολα, αποδεικνύεται πόσο ανέτοιμη είναι σε τυχόν εμφάνιση του ιού. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 22/10, μεταξύ του κεντρικού Λιμεναρχείου, του ΟΛΠΑ και της Περιφέρειας, συζητήθηκε ο συντονισμός τους –με βάση τις εντολές του υπουργείου– σε ένα πιθανό κρούσμα Έμπολα.


Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών, το σύνολο των λιμενικών είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο, γιατί αν και ο ίδιος έχει ζητήσει εγγράφως την αποστολή ειδικού εξοπλισμού αλλά και την εκπαίδευση από ειδικό για το πώς θα προστατευτούν, δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Σχολιάζοντας η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου, τονίζει ότι καλώς έγινε η ενημέρωση, ωστόσο δεν ενημερώθηκαν οι υγειονομικές υπηρεσίες ούτε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τους επαγγελματίες υγείας
Από το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου






Σχετικά άρθρα

«Λάθος του υπουργείου Υγείας για τα σκευάσματα κωδεΐνης»
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα
Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο