Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έχουν αποτέλεσμα οι συναντήσεις του ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων;

4/4/2018 10:46:41 πμ
Σε διορθωτικές κινήσεις υπόσχεται ότι θα προβεί και η Janssen Cilag
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ε.Ο.Φ. επικαιροποιεί για άλλη μία φορά τη λίστα των φαρμακευτικών σκευασμάτων που βρίσκονται σε έλλειψη με χθεσινή του (3/4/2018) ανάρτηση.


Στην προσπάθεια διαχείρισης του έντονου προβλήματος που έχει προκύψει στην ελληνική αγορά, ο Ε.Ο.Φ. συνεχίζει, όπως έχει δηλώσει, τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και φαρμακευτικών εταιρειών με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων.


Την Τρίτη 03/04/2018 σειρά είχε η εταιρεία Janssen Cilag Φαρμακευτική Α.Ε.Β.Ε., εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν στα γραφεία του Ε.Ο.Φ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το δίκτυο διανομής συγκεκριμένων προϊόντων και η εταιρεία Janssen Cilag συμφώνησε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.


Αναμένονται περισσότερες συναντήσεις για το ίδιο θέμα και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, ως μια πρωτοβουλία του Ε.Ο.Φ. για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ανάδειξη της αξίας του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού.


Η απορία είναι αν αυτές οι κινήσεις έχουν πραγματικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα πάντως με τους φαρμακοποιούς του farmakopoioi.blogspot.gr, η εταιρεία MSD (με την οποία είχε συναντηθεί ο Ε.Ο.Φ. πριν από λίγες ημέρες) δεν έχει -προς το παρόν τουλάχιστον- αλλάξει το πλαφόν παραγγελιών της και η κατάσταση με τα σκευάσματά της που είναι σε έλλειψη παραμένει η ίδια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό