Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

EGA: Τα γενόσημα ενισχύουν τον ανταγωνισμό της Ευρώπης

17/6/2013 7:06:38 μμ
Η εξοικονόμηση πόρων που μπορεί να επιτευχθεί έως το 2020 είναι της τάξης των 11,8 έως 33,4 δισ. ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την ανάγκη να προωθηθεί περαιτέρω η χρήση γενοσήμων φαρμάκων, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη, σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Γενοσήμων (EGA) Gudbjorg Edda, μιλώντας στο 19ο συνέδριο της EGA, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Τα γενόσημα διασφαλίζουν θέσεις εργασίας υψηλής τεχνογνωσίας, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών και των ασθενών. Αυξάνουν, δε, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η EGA είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές και τις εθνικές αρχές, προκειμένου να καταστεί η έννοια της αειφόρου παραγωγής πραγματικότητα στην Ευρώπη.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Γενοσήμων κάλεσε την Κομισιόν να εδραιώσει τη θέση των βιοϊσοδύναμων φαρμάκων στην Ευρώπη και στην παγκόσμια σκηνή.

Μείωση των δαπανών

Με τις δαπάνες Υγείας -είπε- να έχουν μειωθεί κατά 0,5% στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά το 1975, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την προώθηση της βιώσιμης υγειονομικής πολιτικής σε μακροπρόθεσμη βάση. Σε αυτήν την κατεύθυνση τα γενόσημα έχουν ρόλο, καθώς μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης για τη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης.

Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών της Γερμανίας έχει καταδείξει ότι μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων έως το 2020 της τάξης των 11,8 έως 33,4 δισ. ευρώ.



Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)