Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Επιτρέπεται η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και σε πανεπιστήμια
Για ερευνητικούς και πειραματικούς σκοπούς
Υπογράφηκε Συλλογική Σύμβαση μεταξύ ΠΦΣ και ΕΔΟΕΑΠ
Δείτε τους όρους της σύμβασης
Το Αλτσχάιμερ σχετίστηκε με τον ιό του έρπητα
Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ιός πυροδοτεί τη νόσο ή αν είναι σύμπτωμα


Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων για την Ηπατίτιδα Β στη Μυτιλήνη

13/6/2018 12:28:44 μμ
Από τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεων για την Ηπατίτιδα Β (HBV), στη Μυτιλήνη. Το σύνθημα της εκστρατείας είναι «έλα να εξεταστείς – έλα να μάθεις».

Η πρωτοβουλία αυτή, σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψιν επιστημονικά στοιχεία που καταδεικνύουν τη νόσο, ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα Δημόσιας Υγείας.


Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 άνθρωποι ζουν με χρόνια λοίμωξη με Ηπατίτιδα Β. Επίσης, ιδιαίτερο γνώρισμα της χρόνιας λοίμωξης με HΒV είναι ο ασυμπτωματικός χαρακτήρας της ασθένειας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μικρό ποσοστό ασθενών γνωρίζει ότι πάσχει, με ότι συνεπάγεται αυτό στην υγεία του ασθενή, από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις λόγω καθυστερημένης διάγνωσης και λήψης θεραπείας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, το ποσοστό των αδιάγνωστων ασθενών για την ηπατίτιδα Β στην Ελλάδα ανέρχεται στο 50% κατά προσέγγιση. Η χρόνια λοίμωξη με HBV μπορεί να επιφέρει προοδευτικά επιδεινούμενη ηπατική ίνωση, που μπορεί να καταλήξει σε κίρρωση του ήπατος και σε ενδεχόμενη εμφάνιση ηπατοκυτταρικού καρκίνου. Σημειώνεται ότι η χρόνια ηπατίτιδα Β είναι από τις κυριότερες αιτίες ηπατοκυτταρικού καρκίνου.


Για τους παραπάνω λόγους, από την Δευτέρα 18/06 έως την Παρασκευή 22/06/2018 και ώρες 10:00 - 14:00, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το ισόγειο του κτιρίου περιφέρειας Β. Αιγαίου, χωρίς ραντεβού για την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξέτασης για ηπατίτιδα Β, με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο.

Επίσης, στις 18/06/2018 όσοι το επιθυμούν μπορούν να παραβρεθούν στην ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λέσβου και ώρες 19:00 – 21:00, με ελεύθερη συμμετοχή. Στόχος της εκδήλωσης είναι η σφαιρική ενημέρωση για την ηπατίτιδα Β, μέσω ομιλιών από καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί ένα νέο ψηφιακό εργαλείο «αξιολόγησης κινδύνου» για τις ιογενείς ηπατίτιδες. Αναλυτικότερα, μέσω ενός σύντομου και απλού ερωτηματολογίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν ή να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις για ιογενείς ηπατίτιδες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δείτε τους όρους της σύμβασης
Τι επισημαίνουν επιστήμονες για το πρωτοφανές περιστατικό


Σχετικά άρθρα

Το Αλτσχάιμερ σχετίστηκε με τον ιό του έρπητα
Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ιός πυροδοτεί τη νόσο ή αν είναι σύμπτωμα
Έλληνας μαθητής έχασε την όρασή του από δείκτη λέιζερ
Τι επισημαίνουν επιστήμονες για το πρωτοφανές περιστατικό
Οι ενημερωμένοι ασθενείς είναι πιο συνεπείς στην αγωγή τους
Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αμυντικά από τους γιατρούς!
Πώς σχετίζονται τα αυτοάνοσα με το στρες
Ο ρόλος των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων