Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ε.Ε.: Τα βιολογικά τρόφιμα πιστοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά!

20/4/2017 11:17:57 πμ
Νέο πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης των εισαγωγών τίθεται σε ισχύ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέο πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης θέτει σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα βιολογικά προϊόντα (τρόφιμα), το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων, στη μείωση των περιστατικών απάτης και στη μείωση των επιχειρηματικών επιβαρύνσεων.


Με το νέο σύστημα υπάρχει πλέον καλύτερη παρακολούθηση των εισαγωγών βιολογικών προϊόντων, η οποία αποτελούσε και αίτημα των κρατών-μελών και σήμερα αναδεικνύει την Ε.Ε. «σε παγκόσμιο ηγέτη ως προς την ιχνηλασιμότητα και τη συλλογή αξιόπιστων δεδομένων για το εμπόριο των προϊόντων αυτών», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πρακτικά, στο υπάρχον σύστημα ελέγχου και πραγματογνωμοσύνης στις συναλλαγές (TRACES) της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ενσωματώνονται και τα πιστοποιητικά εισαγωγής των τροφίμων αυτών. Το TRACES διευκολύνει το εμπόριο, καθώς συλλέγει πληροφορίες για τις κινήσεις των φορτίων, ενώ αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο εντοπισμού απειλών κατά της υγείας, καθώς διευκολύνει τη διαχείριση κινδύνων λόγω απορριφθέντων φορτίων.


Προς το παρόν χρησιμοποιείται τόσο η έντυπη όσο και η ηλεκτρονική πιστοποίηση, αλλά από τις 19 Οκτωβρίου 2017, οι εισαγωγές βιολογικών προϊόντων θα υπάγονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική πιστοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσίασε την πλήρη γκάμα των προϊόντων της και τα νέα λανσαρίσματα
Τέτοιου τύπου «αδικίες» έρχεται να διορθώσει το νέο σύστημα εφημεριών του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους