Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Δωρεάν φάρμακα για άπορους και ανασφάλιστους

16/10/2014 12:28:08 μμ
Από το Κεντρικό Κοινωνικό Φαρμακείο της Αρχιεπισκοπής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Πλάκα το οποίο θα εφοδιάζεται διαρκώς με φάρμακα από τις εταιρείες της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Η χορήγηση φαρμάκων θα γίνεται κατόπιν σχετικής ιατρικής συνταγογράφησης, αφού προηγουμένως οι δικαιούχοι έχουν πιστοποιήσει στην κοινωνική υπηρεσία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την ένταξή τους στις κατηγορίες των άστεγων, ανέργων ή ανασφάλιστων.

Σκοπός του νέου Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ανέργων και ευπαθών ομάδων που κατοικούν στην επικράτεια των συνολικά 145 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ΠΕΦ ανέλαβε τον αποκλειστικό εφοδιασμό του φαρμακείου με ποιοτικά Ελληνικά Φάρμακα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τα οποία καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και περιλαμβάνουν τόσο συνταγογραφούμενα, όσο και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, πραγματοποίησε τον αγιασμό των εγκαινίων και δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η Εκκλησία σήμερα βάζει ένα μικρό λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια με πολύ αγαθές προθέσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε πρόθυμο σύμμαχο την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας».

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, δήλωσε πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ήταν και θα είναι πάντα αρωγός αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν σαν στόχο την ανακούφιση και φροντίδα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Συνεχίζοντας, ο κ. Τρύφων ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : «Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να καλύψει επαρκώς το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του πληθυσμού της χώρας μας με ποιοτικά ελληνικά φάρμακα. Συνεπώς θέτουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ομπρέλα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεσμευόμαστε πως θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ώστε στην Ελλάδα της Ευρώπης το 2015, να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Το Κεντρικό Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται Απόλλωνος 36, στο κέντρο της Αθήνας και λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00.

Τηλεφωνικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: 2130174100


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»