Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


"Διαζύγιο εδώ και τώρα"

4/10/2017 12:35:24 μμ
Γιατί οι περισσότεροι το ζητούν φθινόπωρο και άνοιξη;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια τα διαζύγια έχουν εκτοξευθεί στο 34% και οι δυσοίωνες προβλέψεις αναφέρουν ότι σύντομα θα φθάσουν το 50%, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οι γυναίκες απαιτούν με ευκολία από τους άνδρες «διαζύγιο εδώ και τώρα», σύμφωνα με μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ το 2015 από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.


Είτε ο λόγος είναι η απιστία – ενίοτε ακόμη και η υποψία της – είτε οι παρεμβάσεις της πεθεράς, είτε τα οικονομικά ζόρια, οι γυναίκες είναι εκείνες που «τα παίζουν όλα για όλα», αν πιστεύουν ότι τις... πνίγει ο έγγαμος βίος.


Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης από την Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση, που έδειξε ότι το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι εποχές, κατά τις οποίες γίνονται οι περισσότερες αιτήσεις διαζυγίων.


Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, καθώς πρόκειται για τους μήνες κατά τους οποίους οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις χειμερινές ή τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Βάσει της έρευνας, κατά την περίοδο των διακοπών ζούμε τους λεγόμενους "κύκλους αισιοδοξίας” στον γάμο. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε από την αρχή να «δουλεύουμε» τη σχέση μας, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο και μόνο επειδή περάσαμε ωραία στις διακοπές, ήρθαμε πιο κοντά, κάναμε περισσότερο σεξ κτλ. Αντιθέτως, έρχονται στην επιφάνεια, ενίοτε και πιο "επιθετικά"», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.


«Θα έχετε παρατηρήσει πως οι Έλληνες παντρεύονται μαζικά τον Αύγουστο με φόντο το Αιγαίο… Τα ελληνικά νησιά γίνονται μάρτυρες μιας "εισβολής" νυφικών, που ανεμίζουν στα ανεμοδαρμένα ξωκλήσια, στον απόηχο των εγκάρδιων ευχών για βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους», λέει η δικηγόρος Αθηνών, Ελένη Γ. Δασκαλάκη, που ασχολείται με τα διαζύγια.


«Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας φαίνεται να είναι μία από τις βασικές αιτίες, καθώς πριν από την κρίση τα ποσοστά των διαζυγίων ήταν γύρω στο 22%, έναντι του 34% που είναι σήμερα. Και τα περισσότερα φαίνεται να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο».


Μεταξύ των διαζυγίων κυριαρχούν τα συναινετικά, ενώ της... μόδας είναι και τα εικονικά διαζύγια, για οικονομικούς λόγους. Δηλαδή, όχι για να χωρίσουν στ' αλήθεια οι σύζυγοι, αλλά για να χωρίσουν... από τα χρέη στην εφορία ή στις τράπεζες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γεώργιος Κατσώρας, Ειδικός Γαστρεντερολόγος & Επεμβατικός Ενδοσκόπος, Επιμελητής Γαστρεντερολόγος στο Metropolitan Hospital
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους