Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Διαλύεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

9/10/2013 1:16:46 μμ
Πυρά από τους γιατρούς για το σχέδιο της TASK FORCE.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Για διάλυση της Δημόσιας Υγείας κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος αλλά και ο Πρόεδρος του Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με αφορμή το Σχέδιο της TASK FORCE για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


«Το Σχέδιο της TASK FORCE για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που παρεδόθη στον Υπουργό Υγείας στις 7.10.2013 είναι ένα σχέδιο που σκοπεύει στην διάλυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Είναι απαράδεκτο, αποσκοπεί στη μείωση της δημόσιας δαπάνης υγείας με κάθε τρόπο, στην επιπλέον επιβάρυνση του πολίτη στο κόστος για την υγεία του και στην περιθωριοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Δικαιώνεται, λοιπόν, η επιλογή μας να μην νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας σε κάθε συζήτηση εκείνους οι οποίοι προτείνουν τέτοια σχέδια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις του» είναι η δήλωση του κ. Βλασταράκου.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου επισημαίνει πως με αυτό το σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας χθες κυριολεκτικά καταργείται η δυνατότητα των ασφαλισμένων να επισκέπτονται ελεύθερα και με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ εξειδικευμένους ιατρούς, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως εξέλιξη «σοκαριστική και αδιανόητη».


Η ΕΝΙ –ΕΟΠΠΥ υποστηρίζει ότι τυχόν υλοποίηση της πρότασης θα οδηγήσει σε τραγική επιδείνωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, θα αυξήσει το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, καθώς ο πολίτης θα πληρώνει από την τσέπη του για να δει σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδικό ιατρό, θα δημιουργήσει συνθήκες διαφθοράς - διαπλοκής και τέλος θα οδηγήσει χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια στο λουκέτο με τραγικό αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας στον κλάδο των υγειονομικών υπηρεσιών. Επίσης επιχειρούν τον αποκλεισμό της πλειονότητας των ειδικών ιατρών από την ΠΦΥ.


Επίσης καλεί τα μέλη της να είναι σε ετοιμότητα «καθώς σε περίπτωση που υιοθετηθεί ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων από την ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς, τότε οι κινητοποιήσεις του συνόλου πλέον του ιατρικού σώματος σε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο θα είναι μονόδρομος»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη