Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Διαγράφει χρέη 178 εκατ. ευρώ σε ανασφάλιστους ο υπ. Υγείας

4/7/2017 8:00:11 πμ
Αφορούν νοσηλείες σε νοσοκομεία που δεν θα φθάσουν ποτέ στην Εφορία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε διαγραφή χρεών που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ και αφορούν την περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών σε δομές του ΕΣΥ, διαγράφει με απόφασή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο», ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως «στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις ασθενών όπου επειδή ακριβώς ήταν επείγον ο χαρακτήρας του νοσήματος, υπήρχε νοσηλεία από το δημόσιο σύστημα υγείας, όμως με την υποχρέωση του ανασφάλιστου να υπογράψει δήλωση αποδοχής χρέους και να μεταφερθεί αυτό το χρέος στη ΔΟΥ.

Μέχρι σήμερα λοιπόν έχουν συσσωρευτεί 28 εκατομμύρια ευρώ χρέη ανασφάλιστων. Εμείς τώρα προετοιμάζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών μία ρύθμιση όπου αυτό το χρέος θα διαγραφεί», τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός.


Επιπλέον, υπάρχουν άλλα 150 εκατ. ευρώ χρέη ασθενών προς τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν «κλειδώσει» , όπως είπε και για τα οποία επίσης θα υπάρξει διαγραφή και δεν θα φθάσουν ποτέ στην Εφορία προκειμένου να εισπραχθούν από τους ανασφάλιστους.


«Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση κοινωνικής ανακούφισης. Είναι μία παρέμβαση που μείωσε πολύ τις υγειονομικές ανισότητες που είχαν δημιουργηθεί στη χώρα μας εξαιτίας αυτής της από-ασφάλισης του πληθυσμού και της μη δυνατότητας πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Με αυτήν την παρέμβασή μας νομίζω ότι ικανοποιούμε ένα αίτημα καθολικότητας και ισότητας, το οποίο είναι νομίζω και στο αξιακό σύστημα της αριστεράς και όχι μόνο, αυτό δεν αφορά μόνο τις υπηρεσίες υγείας, αλλά συνολικά τις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει ένα οργανωμένο κοινωνικό κράτος», σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών