Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Διαβητικοί ασθενείς εναντίον του ΕΟΠΥΥ

18/7/2017 10:08:51 πμ
Αντιδρούν για τις τιμές των αναλωσίμων και για τα απλήρωτα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


'Αμεση λύση στα προβλήματα που δημιούργησε ο ΕΟΠΥΥ σε 1.000.000 ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας απαιτούν οι διαβητικοί ασθενείς και αποφασίζουν να αντιδράσουν πλέον δυναμικά κατά του Οργανισμού.


Σε δελτίο τύπου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) αναφέρεται στην άρνηση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ να συναντηθεί μαζί της στις 27 Ιουλίου, ώστε να πραγματοποιηθεί μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ανάμεσα στα οποία είναι η αποζημίωση παλαιότερης τεχνολογίας και ποιότητας αναλωσίμων αλλά και οι χαμηλές τιμές τους.


Αποκορύφωμα της κατάστασης είναι οι καθυστερήσεις των πληρωμών προς τα φαρμακεία, τα οποία οδεύουν προς τη διακοπή παροχής αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη από 1η Αυγούστου, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.


Τελικά, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ καλεί στις 27 Ιουλίου 2017 όλους τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και τους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη να συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να πιέσουν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού να συναντηθούν μαζί τους.


Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα των φαρμακοποιών με τις τιμές των αναλωσίμων (που ακόμα δεν έχει επιλυθεί), το οποίο εκτός του ότι υποχρεώνει τους φαρμακοποιούς να τα χορηγούν με ζημία (καθώς έχουν οριστεί υποχρεωτικές λιανικές τιμές κατώτερες από τις χονδρικές), ουσιαστικά δεν επιτρέπει σε πιο σύγχρονα και ποιοτικά προϊόντα να εισαχθούν στην ελληνική αγορά.


Όλα αυτά τα προβλήματα τελικά είναι εις βάρος και των φαρμακοποιών αλλά κυρίως των ασθενών που δεν θα έχουν πρόσβαση στα αναλώσιμά τους και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός στη δαπάνη του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού διαβήτη και να τηρούνται οι όροι της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου