Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Διαθέσιμη στην Ελλάδα η bendamustine, από την WinMedica

16/11/2017 10:45:04 πμ
Είναι το φάρμακο 1ης γραμμής σε αιματολογικές κακοήθειες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H bendamustine, ένα καταξιωμένο αντικαρκινικό φάρμακο, είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα με αποκλειστικό αντιπρόσωπο την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, WinMedica.

Η διάθεση της bendamustine στην Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο νέο για τους ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, όπως η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, τα λεμφώματα non-Hodgkin χαμηλής κακοήθειας και το πολλαπλό μυέλωμα.


Το νέο αυτό γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο του 28ου Πανελλήνιου Αιματολογικού Συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα στις 2-4 Νοεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Ειδικότερα, στο δορυφορικό συμπόσιο της WinMedica με τίτλο: «Η αξία της bendamustine στα λεμφοϋπερπλαστικά νοσήματα, κλινική τεκμηρίωση και τρέχουσα πρακτική», υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Π. Παναγιωτίδη, προέδρου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Αιματολογίας κ. Mathias Rummel, ο ρόλος της bendamustine στη θεραπευτική αντιμετώπιση της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας.


Ο κ. Mathias Rummel είναι διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Justus-Liebig στο Giessen της Γερμανίας και πρόεδρος της μεγάλης συνεργατικής ομάδας για τη μελέτη των λεμφωμάτων χαμηλής κακοήθειας (Study group indolent Lymphomas, StiL). Ο κ. Mathias Rummel έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής σε πολλές διεθνείς κλινικές μελέτες και είναι ένας από τους πρωτοπόρους του κλινικού ερευνητικού προγράμματος της bendamustine παγκοσμίως.


Στο ίδιο συμπόσιο, η κ. Ευδοξία Χατζηχαρίση, αιματολόγος, διευθύντρια της Α' Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ανέδειξε τη θέση της bendamustine στην αντιμετώπιση των λεμφωμάτων χαμηλής κακοήθειας.


Η bendamustine είναι κυτταροτοξικό φάρμακο, σε μορφή κόνεως για πυκνό διάλυμα για παρασκευή διαλύματος προς έγχυση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Το lixisenatide της Sanofi φάνηκε να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας