Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δεν γνωρίζουν οι ΠΕΔΙ για την άρση της πίστωσης των φαρμακοποιών!

21/8/2017 10:20:13 πμ
Στέλνουν τους ασφαλισμένους πίσω στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανενημέρωτες φαίνεται πως είναι οι περιφερειακές διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ για την άρση της πίστωσης των φαρμακείων προς τον Οργανισμό ως προς τη χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων υλικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής!


Σύμφωνα με έγγραφο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, ασφαλισμένος απευθύνθηκε στη ΠΕΔΙ Παλλήνης για να καταθέσει στο Τμήμα Παροχών ποσό για γάλατα ειδικής διατροφής, κρατώντας την απόδειξη του φαρμακείου.


Ο υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ τον έδιωξε, λέγοντάς του ότι «δεν έχουν καμία σχετική οδηγία του Οργανισμού» και ότι πρέπει «να επιστρέψει στο φαρμακείο, ζητώντας από το φαρμακοποιό να περάσει τη γνωμάτευση στο τέλος της λήξης της, δεδομένου ότι η κινητοποίηση θα λήξει σε λίγο».


Ο ΦΣΑ ζητά από τη διοίκηση του Οργανισμού να ενημερωθούν άμεσα οι ΠΕΔΙ για την κινητοποίηση των φαρμακοποιών και να μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους υποδείξεις, εφόσον κανείς δεν γνωρίζει πότε θα λήξει η κινητοποίηση.


Σημειώνεται δε ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οφείλει να ενημερώσει τους υπαλλήλους του για τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να κάνουν, όταν οι ασφαλισμένοι προσέρχονται στις υπηρεσίες με αποδείξεις για τα εν λόγω προϊόντα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους από το 2012
Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο