Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Δείτε ποιες είναι οι τροφές- φάρμακα για το εορταστικό hangover

23/12/2015 12:06:10 μμ
Δείτε ποιες τροφές είναι σύμμαχοί σας στη δύσκολη μάχη κατά του hangover
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Επειδή ξέρουμε ότι οι γιορτές πάντα μας βρίσκουν να καταναλώνουμε μερικά ποτηράκια παραπάνω, δείτε ποιες τροφές είναι σύμμαχοί σας στη δύσκολη μάχη κατά του hangover.

Νερό

Το αλκοόλ είναι διουρητικό, δηλαδή «σπρώχνει» τα υγρά εκτός σώματος κι όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο στη «δεξαμενή», ο οργανισμός «τραβάει» νερό απ? όπου μπορεί –έτσι δημιουργείται και ο πονοκέφαλος. Για  αυτό, τόσο πριν πάτε για ύπνο, όσο και μόλις ξυπνήσετε, το νερό πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πιείτε.

Φρουτοχυμός

Προτιμήστε κάτι όχι τόσο όξινο όσο το πορτοκάλι, όπως το χυμό μύλου ή κράνμπερι και θυμηθείτε ότι σύμφωνα με ερευνητές από την Αυστραλία, η σοβαρότητα ενός πρωινού hangover μειώνεται περίπου 16-21% για όσους πίνουν χυμό αχλαδιού πριν την έξοδό τους.

Χαμομήλι

Αν θέλετε να χαλαρώσετε, να καταπραΰνετε το φούσκωμα και τη ναυτία και να αισθανθείτε καλύτερα άμεσα, φτιάξτε λίγο χαμομήλι με μέλι. Το μέλι θα προσφέρει έξτρα βοήθεια με τα φυσικά του σάκχαρα.

Σπανάκι

Φτιάξτε μια σαλάτα με πρωταγωνιστή το σπανάκι κι αφήστε το να δώσει μια αποτοξινωτική χείρα βοηθείας στο συκώτι. Κάθε φύλλο σπανακιού είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά που σας είναι χρήσιμα αυτές τις ώρες.

Μπανάνες

Όσο περισσότερο πίνετε, τόσο πιο πολύ αφυδατώνεστε κι όσο αφυδατώνεστε, τόσο περισσότερο κάλιο χάνετε. Η έλλειψη καλίου προκαλεί αίσθημα κούρασης, κράμπες, ναυτία και τάση για εμετό, γι? αυτό ξεφλουδίστε μια μπανάνα, που είναι πλούσια σε αυτό, κι αφήστε τη να κάνει τη δουλειά της.

Ψωμί ολικής άλεσης

Η αλήθεια είναι ότι το ψωμί είναι κάτι που όλοι αναζητούν έπειτα από μια ξέφρενη νύχτα. Το ψωμί ολικής άλεσης, όμως, ειδικά, αποτελεί καλή πηγή βιταμινών Β, που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Καστανό ρύζι

Σύμπλεγμα Β βιταμινών και πρωτεΐνη. Τι άλλο θέλετε;

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό