Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Δείτε από κοντά μια 3D εκτυπωμένη καρδιά

17/12/2014 11:28:03 πμ
Εκτίθεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σήμερα, μπορούμε να εκτυπώσουμε τα πάντα σε τρεις διαστάσεις: μικροαντικείμενα, έπιπλα, εργαλεία, κοσμήματα, σπίτια μέχρι και ανθρώπινα μέλη.

Διανύοντας μία από τις πιο ανατρεπτικές περιόδους στην ιστορία της τεχνολογίας, έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την ταχύτατη πρόοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης 3D Printing της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από 17 Δεκεμβρίου 2014 έως και 31 Ιανουαρίου 2015 θα εκτίθεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μία καρδιά που αποτελείται από τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη. Η καρδιά αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης εκπαίδευσης στους φοιτητές της ιατρικής, καθώς προσομοιάζει με μια ανθρώπινη καρδιά.


Ο δημιουργός της, Richard Arm, ερευνητής του Πανεπιστημίου Nottingham Trent της Βρετανίας και οι συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν την αξονική τομογραφία ώστε να αποτυπώσουν με ακρίβεια την εσωτερική δομή και πυκνότητα των τμημάτων της καρδιάς, ενώ η χρήση τζελ σιλικόνης κατά την εκτύπωση, επιτρέπει στην ανθρώπινη αφή να διαχωρίζει την ποιότητα των ιστών. Η καρδιά με τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία ζυγίζει δύο κιλά και οι διαστάσεις της είναι 12 εκ. x 9 εκ. x 6 εκ. Προς το παρόν, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη καρδιά.

Η έκθεση διερευνά την επιρροή της τρισδιάστατης εκτύπωσης στο design, την αρχιτεκτονική, τη μόδα, την επιστήμη και την τέχνη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια έκθεση φιλοξενεί 80 αντικείμενα και βίντεο από 36 πρωτοπόρους καλλιτέχνες, σχεδιαστές και επιστημονικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να υλοποιήσουν ό,τι δεν μπορούν να κάνουν με τα συμβατικά μέσα, ανατρέποντας τις υπάρχουσες θεωρίες, αλλάζοντας συνήθειες και μετακινώντας τις γνώριμες διαχωριστικές γραμμές.


Λεωφόρος Συγγρού 356
Xώρος: Αίθριο Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ισόγειο)
Ωράριο: 07:00 - 21:00
Είσοδος: Δωρεάν
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 94 93 188

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας
300 εκατ. άνθρωποι ζουν με μία σπάνια πάθηση και για μόνο το 5% από αυτές υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»