Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


CDC: Οδηγίες για το κοινό λόγω της έξαρσης των στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων στην Αμερική

11/2/2024 7:23:49 μμ
Εξαιρετικά μεταδοτική η ομάδα Α του ιού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ιατρική ομάδα του ΕΚΠΑ παραθέτει τις πρόσφατες οδηγίες του CDC μετά τη διαπιστωμένη αύξηση των λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο. Σύμφωνα με αυτές, ο στρεπτόκοκκος ομάδας Α είναι πολύ μεταδοτικός, καθώς μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και μέσω τροφίμων, ενώ είναι μεταδοτικοί ακόμα και εκείνοι χωρίς συμπτώματα (ασυμπτωματικοί φορείς). Συνήθως χρειάζονται 2 έως 5 ημέρες μετά την έκθεση για τη νόσηση από στρεπτόκοκκο ομάδας Α. 


Τα ένοχα συμπτώματα είναι: πυρετός, πόνος κατά την κατάποση, πονόλαιμος που ξεκίνησε πολύ γρήγορα και ερυθρός λαιμός, ερυθρές και πρησμένες αμυγδαλές, διόγκωση των αμυγδαλών με λευκωπό επίχρισμα, αιμορραγικά στίγματα στην υπερώα (πετέχειες) και διόγκωση λεμφαδένων στο μπροστινό μέρος του λαιμού.


Ο στρεπτόκοκκος στο λαιμό είναι πιο συχνός στα παιδιά παρά στους ενήλικες και συγκεκριμένα σε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, ενώ είναι πολύ σπάνιος σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών. 


Ωστόσο ένα απλό τεστ δίνει γρήγορα αποτελέσματα και ο γιατρός μπορεί να κάνει τη διάγνωση, ανάλογα με τα συμπτώματα και τη φυσική εξέταση. Εάν υπάρχει υπόνοια στρεπτόκοκκου ομάδας Α, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο τεστ και η καλλιέργεια επιχρίσματος στο λαιμό. Η νόσηση από στρεπτόκοκκο αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά. Ο γιατρός μπορεί να αποφανθεί για το πόσες ημέρες μπορεί να παραμείνει ο ασθενής σπίτι.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"