Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Βρες το φάρμακο που ψάχνεις σε ένα λεπτό

27/10/2014 9:32:39 πμ
Μια νέα εφαρμογή που φέρνει κοντά φαρμακοποιούς- ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Πόσες φορές σας έχει τύχει να ψάχνετε ένα συγκεκριμένο φάρμακο για εσάς ή για κάποιον οικείο σας και να μην το βρίσκετε; Η εφαρμογή Medifind, μια ιδέα τεσσάρων νέων από τη Θεσσαλονίκη, έρχεται να σας λύσει τα χέρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής e-εφημερίδας www.voria.gr, η λειτουργία της εφαρμογής είναι απλή. Την κατεβάζεις δωρεάν στο smartphone ή το tablet σου, γράφεις το όνομα ή των κωδικό του φαρμάκου που ψάχνεις και ενημερώνεσαι αμέσως για το ποια φαρμακεία σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από σένα το διαθέτουν. Στη συνέχεια επιλέγεις το κοντινότερο φαρμακείο, κάνεις online κράτηση και πηγαίνεις να αγοράσεις το φάρμακό σου. Ο χρόνος που δίνεται από την ώρα της παραγγελίας μέχρι την αγορά είναι μία ώρα, ωστόσο μπορεί να ρυθμιστεί κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον φαρμακοποιό.

Η εφαρμογή είναι στην αγορά εδώ και 1,5 μήνα περίπου και οι υπεύθυνοί της βλέπουν καθημερινά να αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που την κατεβάζουν. Ήδη έχουν εγγραφεί 50 φαρμακοποιοί, εκ των οποίων οι 38 στη Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 160 χρήστες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 30 αγοραπωλησίες φαρμάκων. Ο Δημήτρης Τσόγκας, ένας εκ των τεσσάρων εμπνευστών της Medifind, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου, η οποία ήρθε χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαφήμιση από μέρους της εταιρείας.

«Αυτό που κάνει το Medifind είναι να λειτουργεί σαν ένα "διαδικτυακό τηλέφωνο” και να φέρνει σε επαφή τους φαρμακοποιούς με τους πελάτες. Όταν ξεκινούσαμε την εφαρμογή, δεν περιμέναμε ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρχει τέτοια κίνηση, χωρίς διαφήμιση. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση τόσο του κόσμου όσο και των φαρμακοποιών, καθώς καθημερινά εγγράφονται 2-3 φαρμακεία από τη Θεσσαλονίκη», λέει ο ίδιος στη Voria.gr.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα

Πριν από περίπου 8-9 μήνες, μια παρέα τεσσάρων ατόμων, τρεις ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και ένας προγραμματιστής, έπιναν τον καφέ τους και συζητούσαν για το πώς να ξεκινήσουν μια mobile app, που θα βοηθάει τους πολίτες σε κάποιο από τα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εκείνη την ώρα ήρθε στην παρέα ένας φίλος τους, ο οποίος έψαχνε να βρει ένα φάρμακο για το παιδί του, έχοντας τηλεφωνήσει συνολικά σε 16 φαρμακεία. Καθότι γνώστες της πληροφορικής και του προγραμματισμού οι φίλοι του, τους ρώτησε εάν και πώς μπορεί να γίνει κάτι ώστε να εντοπίζει άμεσα το φάρμακο που χρειάζεται και να μην χρειάζεται να ψάχνει για ώρες τηλεφωνικά. Η απάντηση που πήρε ήταν «σαφώς και γίνεται» και κάπως έτσι μπήκε το πρώτο λιθαράκι για τη δημιουργία της εφαρμογής.

Οι στόχοι για το επόμενο διάστημα

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες και φαρμακοποιούς, οι υπεύθυνοι της Medifind ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την προσέλκυση φαρμακοποιών από Αθήνα, Πάτρα, Βόλο και Κρήτη.

Στόχος τους είναι μέχρι τον Μάιο του 2015 να έχουν εγγραφεί στο σύστημα 100 φαρμακεία από τη Θεσσαλονίκη και 250 από την Αθήνα. «Θέλουμε να έχουμε έναν λόγο φαρμακείων/χρηστών περίπου ένα προς 15. Δηλαδή για κάθε 100 φαρμακεία να έχουμε εγεγραμμένους 1.500 χρήστες, ούτως ώστε να ξέρει ο φαρμακοποιός πως εάν χρησιμοποιεί την εφαρμογή μας θα έχει πελατεία», λέει ο κ. Τσόγκας,  ένα εκ των δημιουργών της εφαρμογής.
Ο  ίδιος θα «τρέξει» μια προσπάθεια για προώθηση της εφαρμογής σε κοινωνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα τα ΚΑΠΗ, όπου θα μπορούσε ένας υπάλληλος να εκπαιδευθεί στη χρήση της, για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους και να τους βρίσκει εύκολα, γρήγορα και το σημαντικότερο δωρεάν, τα φάρμακα που χρειάζονται.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα της εταιρείας, σε πρώτη φάση οι ίδιοι οι δημιουργοί έχουν διαθέσει ένα κεφάλαιο της τάξης των 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Τσόγκα, μόλις ο αριθμός των χρηστών φτάσει στα επίπεδα που επιθυμούν, θα αναζητήσουν έσοδα, είτε βάζοντας μια μικρή συνδρομή στους φαρμακοποιούς, της τάξης των 10-20 ευρώ ετησίως, είτε από χορηγούς.

ΠΗΓΗ: www.voria.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου