Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


"Βιοεπιχειρείν": Νέο πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αθήνα

15/9/2015 10:49:38 πμ
Αφορά τον κόσμο των επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη βιοτεχνολογία, όπως είναι οι τομείς των τροφίμων, των φαρμάκων κτλ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ένα πρωτοποριακό Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βιοεπιχειρείν» διοργανώνεται από το τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και ξεκινά για πρώτη φορά τα μαθήματά του στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.


Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάπτυξη πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες και στην καλύτερη διασύνδεση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επιχειρηματικής κατάρτισης. Το Βιοεπιχειρείν είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα που συνδυάζει την εκπαίδευση των φοιτητών σε διακριτούς αλλά συμπληρωματικούς τομείς των βιοεπιστημών και επιχειρηματικών σπουδών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Έτσι περιλαμβάνει μαθήματα που αφορούν την εξοικείωση των φοιτητών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας με επιχειρηματικές εφαρμογές στους τομείς:

  • φαρμάκων και υγείας
  • τροφίμων και διατροφής
  • περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας
  • βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής

σε συνδυασμό με μαθήματα που αφορούν την απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων:

  • εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα
  • νομικό πλαίσιο για βιοεπιχειρήσεις - πιστοποίηση
  • πηγές χρηματοδότησης
  • έρευνα, σχεδίαση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 18 μηνών (τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα) είναι πλήρους, αποκλειστικής και υποχρεωτικής παρακολούθησης και πλήρως εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές με τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες και εργαλεία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες διαλέξεις και σεμινάρια στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, οι Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC) μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου εξάμηνου προγράμματος και με την παροχή των κατάλληλων εργαλείων θα βοηθήσουν τους φοιτητές στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την ενίσχυση των επιχειρηματικών τους ιδεών με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων. Ακόμη, διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων θα βρεθούν κοντά στους φοιτητές για να μοιραστούν μαζί τους τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από το επιχειρηματικό τους ταξίδι. Το τελευταίο εξάμηνο οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε μεγάλες εταιρείες (Minerva, Pharmaten, Apivita, Gaea, Nobacco, Open Mellon), ενώ καθ? όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις με σκοπό να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους λειτουργίας και τις δραστηριότητες των διάφορων τμημάτων τους.


Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει ένα σημαντικότατο μέρος των αναγκών που προκύπτουν από την έλλειψη εκπαιδευμένων στελεχών στους τομείς της βιομηχανίας βιοεπιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι τομείς των τροφίμων, των φαρμάκων αλλά και της αγροτοδιατροφικής παραγωγής, τομείς με εθνικό ενδιαφέρον.


Τα μαθήματα θα γίνονται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month