Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Βιβλιάριο υγείας αποκλειστικά για ασθενείς με καρκίνο

14/6/2018 11:07:29 πμ
Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου και θα ισχύσει για τους Ευρωπαίους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Ευρωπαίοι ασθενείς με καρκίνο συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να ζητήσουν περισσότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα υγείας. Εκπρόσωποι οργανώσεων ασθενών, ευρωπαϊκών οργανισμών στο τομέα υγείας, ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες υγείας, εκπρόσωποι της βιομηχανίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν, την αξιολόγηση ιατρικής τεχνολογίας, την ανοσο-ογκολογική θεραπεία, την επικοινωνία και την επιβίωση από τον καρκίνο.


Ο πρόεδρος της ECPC-European Cancer Patient Coalition (Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με Καρκίνο), Prof. Francesco de Lorenzo, παρουσίασε τον Ετήσιο Απολογισμό για το 2017 και συνόψισε τις επιτυχίες της οργάνωσης. Η ECPC συμμετείχε ενεργά στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας, ήταν μεταξύ των συντακτών του Οδηγού CanCon της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση της ποιότητας του ολοκληρωμένου ελέγχου του καρκίνου και υποστήριξε με επιτυχία τις βελτιώσεις της Απόφασης για τον Καρκίνο του 2017 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Καίτη Αποστολίδου, Αντιπρόεδρος ECPC, παρουσίασε τον Οδηγό Επιβίωσης ESMO-ΕCPC επικεντρώνοντας στο «Βιβλιάριο παρακολούθησης του ιστορικού του ασθενή με καρκίνο». Ο «Οδηγός Επιβίωσης Ασθενών με Καρκίνο» ESMO-ΕCPC, είναι ένα πρωτοποριακό «βιβλιάριο παρακολούθησης της πορείας του ασθενή με καρκίνο», που έχει σκοπό να αποτυπώνει διαχρονικά το ιστορικό όλων των θεραπειών που έχει λάβει ο ασθενής, καθώς και τις επιπτώσεις, που πιθανόν να είχαν ή έχουν στην πορεία της υγείας του. Ο Οδηγός παρέχει στον ιατρό ειδικότητας που θα επισκεφθεί ο ασθενής, να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα της υγείας του, λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο ιστορικό καρκίνου. Ταυτόχρονα παρέχει στον ασθενή ασφάλεια, γνωρίζοντας τα επόμενα βήματα για τη φροντίδα της υγείας του αλλά και προτάσεις για τη ζωή μετά τον καρκίνο.


Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis, δήλωσε: «Οι ασθενείς με καρκίνο σε ολόκληρη την Ευρώπη δυστυχώς αντιμετωπίζουν ανισότητες και καθυστερήσεις στην πρόσβαση σε αποτελεσματικές καινοτόμες τεχνολογίες, ως εκ τούτου νομίζω ότι η επικέντρωση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας στο φετινό Ετήσιο Συνέδριο είναι εξαιρετική».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους