Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Βελονισμός vs άγχους!

22/6/2018 11:44:01 πμ
Πώς βοηθά η τεχνική τον άνθρωπο που έχει στρες;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις συνθήκες του περιβάλλοντος και είναι απαραίτητο αφού κινητοποιεί τον άνθρωπο ώστε να μπορεί να συνεχίζει τη δραστηριότητά του και να είναι ανταγωνιστικός.


Όταν όμως τα επίπεδα του άγχους ξεπεράσουν κάποια όρια τότε ο άνθρωπος αποκτά προβλήματα και χάνει τη λειτουργικότητά του. Για να επανέλθουν τα επίπεδα του άγχους στα φυσιολογικά τους όρια μπορούν να πραγματοποιηθούν θεραπείες και με βελονισμό, οι οποίες δεν είναι ασύμβατες με τις φαρμακευτικές αγωγές που μπορεί ήδη να λαμβάνει ο ασθενής.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός

Σύμφωνα με την Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, μπορούμε να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο, ξεκινώντας την αντιμετώπιση του στρες με φυσικές θεραπείες, χωρίς χημικά και χωρίς παρενέργειες!

Το στρες μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους μέσω του βελονισμού: Ο πρώτος είναι ο συμπτωματικός, δηλαδή η περιστασιακή μείωση των επιπέδων του άγχους. Και ο δεύτερος είναι ο θεραπευτικός. Αφού πραγματοποιηθεί η σωστή διάγνωση δίνεται ένα πλήρες θεραπευτικό πλάνο στον ασθενή (είτε μόνο με βελονισμό, είτε σε συνδυασμό και με κάποια άλλη θεραπεία) μέχρι να επιτευχθεί η εξάλειψη των συμπτωμάτων και η ολοκληρωτική θεραπεία του παθολογικού άγχους.


Οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Στην αρχή μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δόση ρύθμισης ή εφόδου, όπως την αποκαλούν οι ειδικοί, με διάρκεια από 5 - 15 συνεδρίες συνήθως. Έπειτα σχεδιάζεται ένα πλάνο αποθεραπείας του ασθενούς, μέχρις ότου να εξαφανισθούν τα συμπτώματα του άγχους και να υπάρξει μια σταθερότητα στη συναισθηματική του κατάσταση. Συνήθως είναι 1 θεραπεία το μήνα ή 1 το εξάμηνο ανάλογα την περίπτωση.


Οι συνεδρίες βελονισμού διαρκούν συνήθως 20 λεπτά τη φορά, δεν πονάνε, ο ασθενής συνήθως είναι σε ξαπλωμένη θέση κατά τη διάρκεια και χαλαρώνει. Μετά το τέλος της εφαρμογής βελονισμού επιστρέφει κανονικά στην καθημερινότητά του. Ο βελονισμός αποτελεί μια μέθοδο που διορθώνει τόσο το σύμπτωμα όσο και το αίτιο του στρες, με φυσικό και εύκολο τρόπο χωρίς παρενέργειες.

Η Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου είναι Γενική Ιατρός ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, εξειδικευμένη στο Βελονισμό, τη Συμβουλευτική Εξαρτήσεων και την Κλινική Ψυχολογία. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους