Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Αύξηση ρεκόρ στις πωλήσεις γενοσήμων υπόσχεται ο υπουργός

24/9/2013 9:13:17 πμ
Οι δεσμεύσεις του στους επικεφαλής της τρόικα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει, ώστε να αυξηθεί η συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων στο 60% από 15% που είναι σήμερα. Όπως κρίνει ο υπουργός Υγείας, «έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Έλληνα από ό,τι για την τρόικα να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.»


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νοσοκομειακή δαπάνη και αν θα εφαρμοστεί το μέτρο των 25 ευρώ που αφορά τη νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο, η απάντηση του υπουργού ήταν ότι: «Το μέτρο ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014» και «εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους».


Όσο για τον ΕΟΠΥΥ, στόχος του υπουργού Υγείας είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα δημοσίου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το οποίο –όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης– θα γίνει οπωσδήποτε, αλλά δεν συζητήθηκε αν θα είναι με μετατροπή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή ή αν θα είναι με κάποιο άλλο τρόπο. Η θέση πάντως των Ευρωπαίων είναι ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει ταυτόχρονα αγοραστής και πάροχος.


Κατά τ'άλλα ο 'Αδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε  συγχαρητήρια από τους επικεφαλής της τρόικα για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αυτό το διάστημα των τριών μηνών από την προηγούμενη επίσκεψή τους, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση των δύο μερών.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια
Ενώσεις ασθενών, πολιτεία και φαρμακοβιομηχανία στο ίδιο τραπέζι διαλόγου






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Ασθενών ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ: Επείγουσα ανάγκη για τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο
Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια
ΗΔΙΚΑ: Ισχυρή σύσταση άμεσης αλλαγής κωδικών πρόσβασης στο ΣΗΣ
Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων
Να συνταγογραφείται υποχρεωτικά η τιρζεπατίδη ζητούν οι παθολόγοι
Η χρήση της απαιτεί ιατρική καθοδήγηση αναφέρουν
ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο