Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυτά είναι τα βρεφικά γάλατα που αποσύρονται από την Ελλάδα

11/12/2017 3:23:19 μμ
Καθησυχαστική η εταιρεία που τα εισάγει και τα διακινεί στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από σχετική ανακοίνωση των Γαλλικών Αρχών για περιστατικά σαλμονέλλωσης από το στέλεχος Salmonella agona που συνδέονται με τα αντίστοιχα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας LACTALIS στη Γαλλία, o ΕΟΦ ανακαλεί προσωρινά παρτίδες βρεφικών γαλάτων.

Το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση. Αφορά σε παρτίδες βρεφικών γαλάτων που παρήχθησαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Στην Ελλάδα το μέτρο αφορά τα παιδικά γάλατα Frezylac που στο επισυναπτόμενο πίνακα είναι υπογραμμισμένα με κίτρινο χρώμα. Για τον σχετικό πίνακα πατήστε εδώ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΟΦ, από τα βρεφικά γάλατα που περιλαμβάνονται στον Πίνακα, έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά όσα φέρουν την κίτρινη επισήμανση.


Οι καταναλωτές-γονείς καλούνται, εφόσον έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους για εναλλακτικό σκεύασμα.

Εντωμεταξύ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έστειλε άμεσα προσωπικό μήνυμα ενημέρωσης σε όλα τα φαρμακεία της χώρας με sms και ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους, μόλις εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Εντωμεταξύ καθησυχαστική είναι η φαρμακευτική εταιρεία FREZYDERM, η οποία διακινεί στην Ελλάδα τα παιδικά γάλατα FREZYLAC, τονίζοντας ότι όλα τα προϊόντα της είτε τα παράγει η ίδια είτε τα εισάγει, ελέγχονται διπλά. Οι αποσύρσεις των βρεφικών γαλάτων είναι προληπτικές και κανένας μέχρι τώρα έλεγχος δεν έχει εντοπίσει τη μόλυνσή τους με το μικρόβιο της σαλμονέλας. Παρόλα αυτά η εταιρεία τα αποσύρει ακολουθώντας τις διεθνείς επισημάνσεις.


Καμία από τις παρτίδες βρεφικού γάλακτος που έχουμε εισάγει και διακινήσει το 2017, ούτε φυσικά οι συγκεκριμένες παρτίδες που οποίες καλείται να ανακαλέσει η παραγωγός εταιρείας Lactalis για προληπτικούς λόγους, δεν είχε εμφανίσει το παραμικρό πρόβλημα ούτε είχε κινήσει έστω και την παραμικρή υποψία υπάρξεως του βακτηρίου της σαλμονέλας.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας