Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ασφαλές φάρμακο κατά του δήγματος φιδιών εξαντλείται παγκοσμίως

9/9/2015 11:39:36 πμ
Ανυπολόγιστες οι συνέπειες ιδίως στην Αφρική – Ντροπή για τους διεθνείς οργανισμούς!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Εξαντλούνται παγκοσμίως τα αποθέματα φαρμάκου-αντίδοτου στο δηλητήριο φιδιών λόγω παύσης της παραγωγής από την παρασκευάστρια εταιρεία. Πρόκειται για το Fav-Afrique, ένα πολυαντίδοτο που εξουδετερώνει το δηλητήριο δέκα διαφορετικών ειδών φιδιών και σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς σύνορα (MSF) είναι το μοναδικό που έχει αποδειχθεί τόσο ασφαλές όσο και αποτελεσματικό εναντίον πολλών δηλητηρίων.


 

Η παρασκευάστρια εταιρεία έχει σταματήσει από πέρυσι την παραγωγή του για οικονομικούς λόγους και έκτοτε βρίσκεται σε συζητήσεις για να διαθέσει την τεχνολογία σε άλλη εταιρεία. Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις των MSF, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση πριν τα τέλη του ίδιου χρόνου, επομένως ο πλανήτης θα μείνει χωρίς το αντίδοτο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα φαίνονται να αρκούν έως τον Ιούνιο του 2016.


Οι συνέπειες αναμένονται τραγικές, καθώς οι MSF υπολογίζουν ότι σε ετήσια βάση τα φίδια δαγκώνουν 5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τους 100.000 από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους και 400.000 να απομένουν με μόνιμη αναπηρία ή παραμόρφωση. Μόνο στην υποσαχάριο Αφρική, 30.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από δαγκώματα φιδιών όπως οι οχιές, οι κόμπρες και οι μαύρες μάμπα. ?λλοι 8.000 υφίστανται ακρωτηριασμούς εξαιτίας τους.


«Οι περισσότεροι άνθρωποι που τους δαγκώνουν φίδι δεν ξέρουν ποιο ακριβώς είδος ήταν, επομένως η ύπαρξη ενός πολυαντιδότου είναι πραγματικά σημαντική» δήλωσε η κ. Polly Markandya, υπεύθυνη Επικοινωνίας στους MSF Βρετανίας & Ιρλανδίας. «Ανησυχούμε ότι δίχως την ύπαρξη αυτού του αντιδότου θα πεθάνουν αναίτια πολλοί άνθρωποι».

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι διεθνείς οργανισμοί χρηματοδότησης, οι κυβερνήσεις και η κοινότητα της Τροπικής Ιατρικής θα έπρεπε να ντρέπονται που έχουν αδιαφορήσει τόσον καιρό για το πρόβλημα», πρόσθεσε ο dr. David A. Warrell, ομότιμος καθηγητής Τροπικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς προσδιορίζεται η κερδοφορία και το κεφάλαιο κίνησης
Πρόκειται για εμπορικά δεδομένα, διευκρινίζει






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month