Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η ταλαιπωρία...

22/1/2018 12:27:04 μμ
Δεν αντέχουμε, διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί προς τον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) αντιδρά και αυτός με τη σειρά του στις νέες διαδικασίες που επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ σε σχέση με την εκτέλεση γνωματεύσεων από Ευρωπαίους ασφαλισμένους (δείτε εδώ σχετικά).


Η κριτική του Συλλόγου καταρχάς αφορά τη χρήση του όρου «νέες κατηγορίες συμβάσεων», τον οποίο αναφέρει ο Οργανισμός στη σχετική του ανακοίνωση. Οι αναφερόμενες κατηγορίες για τους Ευρωπαίους πολίτες «υπάρχουν στο σύστημα του eΔΑΠΥ από την έναρξη της εφαρμογής του, οπότε και δεν κατανοούμε σε τι αναφέρεστε με τον όρο "νέες κατηγορίες"», αναφέρει ο ΦΣΑ σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.


Ο Σύλλογος στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι «στις πολυάριθμες συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε μαζί σας, ώστε να επιτευχθεί μια ομαλή έναρξη του νέου –τότε– συστήματος eΔΑΠΥ, είχαμε τονίσει ότι δεν μπορείτε να αναγκάσετε τα φαρμακεία να προβούν στην αγορά σαρωτή, κάτι που είχε γίνει αποδεκτό από τον Οργανισμό σας. Έτσι, ειδικά για τα φαρμακεία, είχε παραλειφθεί η υποχρέωσή τους για σάρωση οποιωνδήποτε αρχείων απαιτούνταν για την καταχώρηση και υποβολή γνωματεύσεων».


Συνεχίζει δε αναφέροντας ότι ο Φ.Σ.Α., ως ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός σύλλογος της χώρας, θα συνεχίσει να εμμένει στα όσα είχε συμφωνήσει κατά την έναρξη της εφαρμογής, τονίζοντας ότι «είναι αδύνατον να αναγκάσουμε τα 3.500 φαρμακεία της δυνάμεώς μας να προβούν σε αγορά σαρωτή και επιπλέον να τα αναγκάσουμε σε επιπρόσθετη γραφειοκρατία, με την υποβολή φωτοαντιγράφου της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας ή του βιβλιαρίου ασθενείας ΕΦΚΑ».


Τέλος, επισημαίνει ότι «τόσο με την αδυναμία του συστήματος να λειτουργήσει σωστά τους πρώτους μήνες, όσο και με τις αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις του συστήματος, τα μέλη μας έχουν ήδη υποστεί αρκετή ταλαιπωρία και δεν προτιθέμεθα να τα υποβάλλουμε σε περαιτέρω ταλαιπωρία με τις νέες απαιτήσεις του Οργανισμού σας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi