Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αρουραίοι κάνουν πάρτι στο ΕΚΑΒ Κοζάνης

30/8/2016 4:15:41 μμ
Οργισμένοι οι εργαζόμενοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Επιδρομή αρουραίων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κοζάνης αφού τα τρωκτικά εμφανίστηκαν στην κουζίνα του Κέντρου Βοήθειας.

Σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κοζάνης, ένας αρουραίος έκανε την εμφάνισή του στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται κάτω από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.


Το τρωκτικό άφησε τα σημάδια της παρουσίας του, με περιττώματα πάνω σε φλυτζάνια, ποτήρια και πάγκους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους ανθρώπους που νοσηλεύονται και εργάζονται στο χώρο.


Οι εργαζόμενοι, που μίλησαν στο kozan.gr γι? αυτή την απερίγραπτη κατάσταση, έθεσαν ζητήματα υγιεινής – εκτός από τους εαυτούς τους – και για τους ίδιους τους ασθενείς, που μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα, καθώς το υγειονομικό υλικό (σεντόνια, κουβέρτες κτλ), που χρησιμοποιούν, ενδεχομένως να υφίσταται αντίστοιχες... επιδρομές όπως αυτή η χθεσινή στην κουζίνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το νέο σύγχρονο κτίριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης είναι έτοιμο, ωστόσο δεν έχει παραδοθεί ακόμη επισήμως, παρά το γεγονός, ότι τον περασμένο Μάιο, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης 14 ασθενοφόρων, με φόντο το νέο κτήριο.


 

Σε οργισμένη της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) τονίζει πως η κυβέρνηση «δεν φροντίζει για τη μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε κατάλληλο χώρο (είναι σχεδόν έτοιμος) αλλά διώκει πειθαρχικά τη Διοίκηση του Σωματείου επειδή δημοσιοποίησε το γεγονός.


Η Κυβέρνηση έχει ανάγκη να κόβει κορδέλες, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών ότι δήθεν εφαρμόζει το Παράλληλο Πρόγραμμα και όχι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.


Μόνο όμως που ο Ελληνικός Λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν τους ξεγελάνε οι φιέστες. Βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα κοινωνικά αγαθά και την υγειά τους, καθότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Όταν πληρώνεις τα κοινωνικά αγαθά και υποφέρεις για να βρεις την υγειά σου, καθόλου δεν σ? ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά κόλπα των Κυβερνώντων.


Τι να τις κάνουν οι πολίτες τις κορδέλες; Δεν χειρουργούν οι κορδέλες έγκαιρα, δεν εξασφαλίζουν κρεβάτι ΜΕΘ όταν πεθαίνεις αβοήθητος, δεν εξασφαλίζουν Νοσηλεία με ασφάλεια, δεν κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, δεν εξασφαλίζουν την ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών που επίσης η υγεία τους κρέμεται σε μία κλωστή, δεν καλύπτουν με προσωπικό τις κλινικές φαντάσματα των Νοσοκομείων», σημειώνει η Ομοσπονδία.

 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο