Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αποκλειστική συμφωνία μεταξύ GENESIS Pharma & Regeneron Pharmaceutical

3/3/2024 7:47:46 μμ
Για την εμπορική διάθεση του cemiplimab σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H GENESIS Pharma, βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών για σοβαρά και σπάνια νοσήματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης του ογκολογικού φαρμάκου cemiplimab στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα με την Regeneron Ireland DAC. Η Regeneron Ireland DAC είναι θυγατρική εταιρεία της Regeneron, κορυφαίας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που ερευνά, αναπτύσσει και διαθέτει θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή ασθενών με σοβαρές παθήσεις. Το cemiplimab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VelocImmune® της Regeneron. 


Στην Ε.Ε. έχει ένδειξη σε ενήλικες ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC), ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) και ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με υποτροπιάζοντα ή μεταστατικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.


Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν για να ολοκληρώσουν την απρόσκοπτη μετάβαση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εμπορική διάθεση έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024.


Ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, δήλωσε σχετικά: «Για περισσότερα από 20 χρόνια εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για σοβαρές παθήσεις σε ευρωπαϊκές αγορές, επενδύοντας σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει κορυφαίες παγκόσμιες βιοφαρμακευτικές εταιρείες. Η νέα αυτή συμφωνία με την Regeneron, μια πρωτοποριακή εταιρεία που επενδύει στην επιστήμη αιχμής, αποτελεί τιμή για εμάς και ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια τεχνογνωσία και εστίασή μας σε θεραπείες που στοχεύουν δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Συμφωνίες και υπηρεσίες ταχείας παράδοσης ενισχύουν τη θέση της στην αγορά






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών