Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Από το γυναικείο «Βιάγκρα» στο ανδρικό αντισυλληπτικό

8/2/2017 10:27:57 πμ
Το Vasalgel δεν επηρεάζει καθόλου τις ανδρικές ορμόνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά το λεγόμενο «γυναικείο Βιάγκρα», το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας (της διαταραχής της επίκτητης γενικευμένης υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας - HSDD), τώρα έρχεται και το ανδρικό αντισυλληπτικό!

Πρόκειται για το Vasalgel, ένα πειραματικό ανδρικό αντισυλληπτικό σε μορφή τζελ, το οποίο εισάγεται στο ανδρικό γεννητικό όργανο και εμποδίζει σαν φυσικό φράγμα τη ροή των σπερματοζωαρίων.


Μετά τις κλινικές μελέτες σε πειραματόζωα (μαϊμούδες) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Vasalgel δείχνει ασφαλές και 100% αποτελεσματικό. Δοκιμάστηκε σε 16 ενήλικες αρσενικές μαϊμούδες, από τις οποίες δέκα είχαν ήδη γίνει πατέρες. Μετά την εφαρμογή του αντισυλληπτικού, καμία από τις 16 αυτές μαϊμούδες δεν άφησε έγκυο κάποια θηλυκή στα 2 χρόνια των δοκιμών. Σε λίγες αρσενικές μαϊμούδες υπήρξαν κάποιες όχι σοβαρές παρενέργειες. Με δεδομένο ότι οι μαϊμούδες παράγουν περισσότερο σπέρμα από τους ανθρώπους, τα αποτελέσματα της δοκιμής κρίθηκαν παραπάνω από ικανοποιητικά.

Και αν κυκλοφορήσει;

Η κλινική δοκιμή χρηματοδοτήθηκε από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Parsemus Foundation, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να ξεκινήσουν και οι μελέτες σε ανθρώπους.

Αν όντως κυκλοφορήσει το εν λόγω προϊόν, θα πρόκειται για το πρώτο νέο είδος ανδρικού αντισυλληπτικού μετά από δεκαετίες.


Σήμερα οι επιλογές για τους άνδρες είναι τα προφυλακτικά, τα οποία προστατεύουν επιπλέον και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και η χειρουργική βαζεκτομή (απολίνωση των σπερματικών πόρων), με την οποία όμως δεν είναι εύκολο να επανέλθει η γονιμότητα του άνδρα.

Το Vasalgel –σε σχέση με τη βαζεκτομή αλλά και με άλλα αντίστοιχα προϊόντα που μελετώνται σήμερα και που καθιστούν ανενεργά τα σπερματοζωάρια– θεωρητικά προσφέρει πιο εύκολη «επαναφορά», αν θελήσει ο άνδρας να τεκνοποιήσει. Θεωρητικά, μια νέα έγχυση στο γεννητικό όργανο ή η χρήση υπερήχων θα μπορεί να διαλύσει το φράγμα του τζελ και να επιτρέψει ξανά την απρόσκοπτη ροή του σπέρματος. Αυτό έχει αποδειχθεί πειραματικά στα κουνέλια, αλλά όχι ακόμη στις μαϊμούδες, κάτι που θα δοκιμασθεί στο μέλλον.


Επίσης, το Vasalgel δεν επηρεάζει καθόλου τις ανδρικές ορμόνες. Το σπέρμα συνεχίζει να παράγεται στους όρχεις, αλλά αντί να υπάρχει κανονική εκσπερμάτιση, διαλύεται και απορροφάται από το σώμα.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για ένα «ιστορικό γεγονός» μιλάει εκπρόσωπος της υπεύθυνης εταιρείας Perrigo
Κυκλοφορεί από την Kontossi-1935 / Panos Voyatzis S.A.






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους