Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Από την εφορία το νέο χτύπημα στους ήδη καταχρεωμένους φαρμακοποιούς του Βόλου

10/9/2013 8:10:01 πμ
Την τελευταία εβδομάδα αρκετοί συνάδελφοι στο Βόλο επισκέφτηκαν τα γραφεία της τοπικής ΔΟΥ προκειμένου να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα για να εισπράξουν τα χρήματα για τις συνταγές τους. Εκεί όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τα εκκαθαριστικά των συγκεκριμένων συναδέλφων ήταν χρεωστικά και, βάσει της γνωστής ρύθμισης, μπορούν να πληρώσουν τα ποσά που οφείλουν στην εφορία σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Παρά ?όμως το γεγονός ότι η πρώτη δόση έχει καταβληθεί, φαίνεται ότι Εφορία ζητάει επιπλέον χρηματική «εγγύηση» πριν εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα. Για την έκδοση της φορολογικής ενημερότητας την οποία ζητούσαν, οι υπάλληλοι τους ενημέρωναν ότι θα γίνει παρακράτηση χρημάτων από το τελικό ποσό που πρόκειται να εισπράξουν για την εκτέλεση των συνταγών, το οποίο θα τους επιστραφεί μετά την πληρωμή του συνόλου των τριών δόσεων στην εφορία για την οφειλή που προέκυψε με την εκκαθάριση των λογαριασμών τους.


Το ποσό μάλιστα της παρακράτησης, φαίνεται ότι είναι κλιμακωτό. Από 10% έως 15%, ανάλογα και με το ποσό που τους αντιστοιχεί για την χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Δύο δρόμοι υπήρχαν για τους φαρμακοποιούς: είτε να αρνηθούν αυτό το διακανονισμό, με αποτέλεσμα να μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους, είτε να δεχθούν την παρακράτηση έχοντας καλή πίστη ότι με την εξόφληση των δόσεών τους στην εφορία θα τους επιστραφούν και τα ποσά που τους αντιστοιχούν.

 

«Πέσαμε από τα σύννεφα», σχολίαζε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας Κων. Ματσιόλης. «Ζητούσαμε από το Κράτος συμψηφισμό των χρεών και αντ' αυτού, δημιουργείται νέο πρόβλημα. Εμείς δίνουμε πίστωση ενός τετραμήνου στο Κράτος, χορηγώντας φάρμακα στους ασφαλισμένους του Κράτους, άσχετα αν για την προμήθειά τους προκειμένου να έχουμε τα ράφια των φαρμακείων γεμάτα, χρειάζεται να δανειζόμαστε και να βάζουμε υποθήκη στα σπίτια και τις ζωές μας. Τώρα μας δημιουργούν και νέα προβλήματα, παρακρατώντας ουσιαστικά μέρος του ποσού που οφείλουμε στις φαρμακαποθήκες. Ο στόχος είναι ένας: να κλείσει το φαρμακείο της γειτονιάς», ανέφερε ο κ. Ματσιόλης, καταγγέλλοντας τα απανωτά περιστατικά εις βάρος φαρμακοποιών του νομού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας