Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αντιδιαβητικό φάρμακο πωλείται παράνομα μέσω διαδικτύου

13/6/2017 10:35:21 πμ
Ο Π.Φ.Σ. έσπευσε να ενημερώσει τον ΕΟΦ και τον ΠΙΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την άμεση διερεύνηση της παράνομης πώλησης «αντιδιαβητικής θεραπείας» μέσω διαδικτύου ζητά από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.


Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρεται μια «αντιδιαβητική θεραπεία» ως «το μόνο είδος φαρμάκου που μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς», ενώ σημειώνεται ότι «όλες οι άλλες οι μέθοδοι δεν είναι σήμερα πολύ αποτελεσματικές»…

Μάλιστα οι χρήστες μπορούν να διαβάσουν και μια συνέντευξη «καθηγητή με ειδίκευση στη "διαβητολογία"» που φέρει τον τρομοκρατικό τίτλο «ο διαβήτης είναι μια ασθένεια δολοφονών. Προκαλεί 2 εκατομμύρια θανάτους ετησίως! Πώς μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας».


 

Στην αναφορά του ο Π.Φ.Σ. τόσο προς τον Ε.Ο.Φ. όσο και προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), η οποία έγινε κατόπιν σχετικής καταγγελίας του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, τονίζει χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 1963/1991, «το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται δια χειρός φαρμακοποιού και η λιανική πώληση των φαρμακευτικών εν γένει προϊόντων επιτρέπεται μόνον υπό των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων.»

Συμπληρώνει δε ότι «σύμφωνα με την παράγραφο Α1 της υπΆ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/127858/2004 απόφασης του Υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας (Β' 284) «τα φαρμακευτικά προϊόντα της κατηγορίας ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., για τη διάθεση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία δια χειρός φαρμακοποιού.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο