Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


'Ανοιξε λογαριασμός για την κατάθεση του πόρου υπέρ ΠΦΣ

18/10/2017 2:39:53 μμ
Οι φαρμακευτικές καλούνται να καταθέσουν το σύνολο των χρωστούμενων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον οποίο οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα καταβάλλουν τον πόρο 0,4% υπέρ Π.Φ.Σ. (τον οποίο κατέβαλαν παλαιότερα στο ΤΣΑΥ).


Ο λογαριασμός ταμειακής διαχείρισης φέρει την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ 0,4%» με ΚΑ 26184722 και ΙΒΑΝ:GR 43 010 0024 0000 000026184722.


Οι φαρμακευτικές καλούνται:

  • να καταθέσουν το σύνολο των οφειλόμενων ποσών που αφορούν την εισφορά φαρμακοποιών 0,4% υπέρ Π.Φ.Σ., για το χρονικό διάστημα από 01.01.2017 (και δεν έχουν καταβληθεί εν τω μεταξύ σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΦΚΑ ή του ΤΣΑΥ) έως σήμερα
  • να καταθέτουν εφεξής την εν λόγω εισφορά στον προαναφερόμενο τραπεζικό λογαριασμό στο τέλος κάθε μήνα, ανάλογα με τις πωλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το μήνα που προηγήθηκε προς φαρμακαποθήκες και φαρμακεία.
  • να υποβάλλουν σχετικά δικαιολογητικά στον Π.Φ.Σ. κάθε μήνα: καταθετήρια, αναλυτικές καταστάσεις των πωλήσεων των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, αντίγραφα περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. και υπεύθυνες δηλώσεις για την ορθότητα των ποσών που κατατέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύσταση του Ε.Φ.Κ.Α. ως φορέα κύριας κοινωνικής ασφάλισης, ορίστηκε ότι από 1/1/2017, οπότε και αρχίζει η λειτουργία του, εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α. αυτοδίκαια οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα οι εντασσόμενοι φορείς, περιλαμβανομένου και του ΕΤΑΑ, να απολέσουν την αυτοτέλεια τους. Καθώς έχει καταργηθεί ο μηχανισμός είσπραξης της εισφοράς φαρμακοποιών 0,4% υπέρ Π.Φ.Σ. που προβλέπεται στο άρθρο 61 του Ν. 3601/1928, χωρίς να έχει προβλεφθεί με νόμο άλλος μηχανισμός, οι υπόχρεες φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να καταβάλουν τον εν λόγω πόρο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο