Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ανοικτά, δωρεάν μαθήματα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

21/3/2018 12:39:11 μμ
Αφορούν την αντιμετώπιση καταστάσεων υγείας έκτακτης ανάγκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ. – W.H.O.), στο πλαίσιο της αποστολής του για την παροχή βασικών γνώσεων για τις πρώτες βοήθειες παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση καταστάσεων υγείας έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η διαχείριση επιδημιών, πανδημιών κτλ.


Ονομάζεται «OpenWHO» και πρόκειται για μια πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων, τα οποία προσφέρονται δωρεάν και είναι ανοικτά σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν. Επιπλέον, δεν παρέχονται σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα παρακολουθήσει και να τα ολοκληρώσει όποτε και σε όσο χρόνο επιθυμεί.


Ο κύκλος των περσινών μαθημάτων εστίασε στην πανδημία της γρίπης και σε ασθένειες που προκαλούν επιδημίες και πανδημίες γενικότερα και προσέλκυσε 3.600 συμμετέχοντες από σχεδόν 100 διαφορετικές χώρες.


Φέτος προσφέρει περισσότερα ανεξάρτητα μαθήματα για συγκεκριμένες ασθένειες, όπως χολέρα, μηνιγγίτιδα, Έμπολα, Ζίκα κτλ. αλλά και για περισσότερες απειλές που σχετίζονται με τη γρίπη, π.χ. η γρίπη των πτηνών.


Ακόμα περιλαμβάνει μαθήματα που παρέχουν χρήσιμα εργαλεία για τη χάραξη πολιτικών και στρατηγικής στην Υγεία, όπως • εκτίμηση της επιβάρυνσης της εποχικής γρίπης • εκπαίδευση στην παρακολούθηση της γρίπης και • αξιολόγηση της σοβαρότητας της πανδημικής γρίπης.


Τέλος, με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας ως ουσιαστική πτυχή της ετοιμότητας απέναντι σε πανδημίες, προσφέρονται και κύκλοι μαθημάτων που αφορούν: • τη βασική επικοινωνία για τα κράτη μέλη σε πιθανό κίνδυνο ή σε εκδηλώσεις γρίπης • παρεμβάσεις δημόσιας υγείας σε πανδημίες και επιδημίες κ.ά.


Τα μαθήματα αυτά επιτυγχάνουν να καταστήσουν πιο προσιτές και πρακτικά εφαρμόσιμες τις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ. για την ετοιμότητα των κοινωνιών απέναντι σε πανδημίες.


Περισσότερες πληροφορίες: openwho.org
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της